Fossesholm i tårer: – Det har vært tungt fysisk og psykisk

Helene Marie Fossesholm tok en sterk fjerdeplass på 10 kilometer fri. Da slapp hun følelsene løs.

Se hele resultatlisten her.

Fossesholm endte 16 sekunder bak vinner Frida Karlsson, og tok en sterk fjerdeplass på Lillehammer. Hele 12,5 sekunder var det ned til Natalia Neprajeva på femteplass.

Kun Therese Johaug var bedre enn Fossesholm av de norske.

– Det er ikke noe annet å si enn at det betyr ekstremt mye. Det har vært mange humper i veien i høst og vært tungt, rett og slett, både fysisk og psykisk. Det er ikke noe fett å kjenne at du har en brems og ikke bare kan «tute på» som du pleier å gjøre. Da betyr det veldig mye å få til det jeg gjorde i dag, sier Fossesholm til TV 2.

– Jeg er egentlig ikke en så veldig følsom jente, men det har vært litt tårer i høst på godt og vondt. Når du føler at du har litt kniven på strupen og…., fortsetter Fossesholm før stemmen brister.

Landslagstreneren: – En lettelse

Fossesholm ble ikke tatt ut til Ruka forrige helg fordi hun stod over sesongåpningen på Beitostølen.

– Det var veldig flott å få bekreftelse på at hun er der hun mener hun er, spesielt for hennes egen del. Hun har vært usikker og det har vi rundt henne vært også. Men i dag gjør hun det som hun selv har forventet, og som vi bare har ventet på. En veldig lettelse for hun og oss å se at hun er tilbake, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til TV 2.

– Jeg vil gjerne til Davos og gå skirenn der, og når du føler du må gå et godt skirenn betyr det veldig mye å få det til når det gjelder. Det er vanskelig, jeg klarer ikke helt å tenke, sier Fossesholm.

Hun forteller at hun har vært tvilende til seg selv og egen form den siste tiden. Derfor smakte det ekstra godt at ting klaffet på Lillehammer lørdag.

– Det har vært noen måneder nå der det ikke har vært sånn som jeg er vant til. Når du kommer inn og skal gå din første verdenscup for sesongen, det er mye som står på spill… Jeg har aldri vært så usikker på meg selv som jeg har vært nå. Jeg er egentlig en jente som pleier å ha selvtillit og ikke være så usikker på meg selv. Men nå i det siste har jeg vært veldig usikker på meg selv, forteller skitalentet ærlig.

– Jeg var så nervøs i dag tidlig. Frokosten var ikke noe god i dag, det var den ikke. Det er så deilig at jeg kan senke skuldrene litt nå. Jeg har hatt så høye skuldre, sier Fossesholm.

Therese Johaug var glad på lagvenninnens vegne.

– Det er utrolig moro å se at hun fikk til det hun gjorde i dag. Det vet jeg betyr skikkelig mye for henne, så det er bra, sier Johaug til TV 2.

TV 2s langrennsekspert, Petter Northug, mener Fossesholm svarte på tiltale med lørdagens prestasjon.

– Jeg tror det var godt for henne å få dette svaret, og hun viser nå at hun skal være med til Davos. Vi har alle vært spent på om hun har dette nivået inne etter at det stanget i høst, men nå svarte hun på tiltale og leverer et kjempeløp. Jeg så det på første punkt at hun hadde bestemt seg. Hun tar med seg denne tryggheten, og det kommer til å gå fortere fremover. Jeg tror han kan distansere det som har vært og se frem mot OL