Falla vant sprinten – Stina Nilsson trakk seg fra finalen

Maiken Caspersen Falla vant sprinten i Otepää.

Cross-Country Skiing, World Cup, Otep, Women's Sprint Foto: JON OLAV NESVOLD
Cross-Country Skiing, World Cup, Otep, Women's Sprint Foto: JON OLAV NESVOLD

Stina Nilsson imponerte på klassisksprinten i Otepää i Estland, men da det var klart for finale stilte ikke svensken til start.

Dermed økte vinnersjansene til vårt norske håp Maiken Caspersen Falla.

Hun lot ikke muligheten gå fra seg.

Det ble etter hvert en ren duell med russiske Natalja Neprjajeva, men Falla var overlegen.

28-åringen tok dermed sin første triumf for sesongen.

Fallas formbeskjed kommer bare en måned før VM i Seefeld.

– Det har vært en tøff sesong for meg. Nå er jeg bare så glad over å være på pallen. Det er fantastisk, sa den norske stjernen etter seieren.

Ble frarådet å stille i finalen

– Vi mistenker at det er en mindre muskelstrekk, men det er umulig å uttale seg i dag om alvorlighetsgraden på skaden, sa den svenske fysioterapeuten Marcus Bystedt til NTB og andre medier i målområdet.

Han bekreftet videre at han frarådet Nilsson å stille til start i finalen. Den svenske sprintstjernen fikk umiddelbart behandling.

– Nå har vi gjort de akutte tiltakene med press og slike ting, så får vi se i kveld og i morgen hva som skjer, sa Bystedt.

Dermed har vinterens store sprintstjerne på kvinnesiden skadeproblemer foran VM i Seefeld. Bystedt var forsiktig med å trekke konklusjoner rundt om skaden vil gi Nilsson VM-trøbbel.

– Nei, ikke sånn det ser ut nå. Men det er vel ikke noen perfekt oppladning, sa han.

Tung sesong

Romerikingen har slitt med luftveiene så langt denne sesongen, men nå synes pilene for alvor å peke rett vei. Det gir arbeidsro inn mot sesongens store høydepunkt.

Maja Dahlqvist ble nummer tre i Otepää lørdag.

Stenseth imponerte

Ane Appelkvist Stenseth kvalifiserte seg for en sprintsemifinale for første gang i karrieren. Der ble det imidlertid stopp. Røk gjorde også Anna Svendsen.

Mari Eide og Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i kvartfinalene. Jacobsen, som var tilbake i verdenscupen etter sykdomsproblemene hun pådro seg under Tour de Ski, var én av tre løpere som måtte over ende i det siste kvartfinaleheatene. Dermed var sjansene spolert.

Harsem gikk inn til 29.-plass i prologen og var kvalifisert for kvartfinalene, men valgte å trekke seg på grunn av sykdom. Varden Meråker-løperen stiller heller ikke til start på søndagens 10 kilometer i klassisk stil i Otepää.

(©NTB)