– En nordmann som har vært aller verst

Moa Ilar (25) og Maja Dahlqvist (28) skal ha blitt hetset etter diskebråket.

SPRINTDRAMA: Maja Dahlqvist havnet i fokus etter at et taktisk grep ledet til at hun vant sprintcupen sammenlagt. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN
SPRINTDRAMA: Maja Dahlqvist havnet i fokus etter at et taktisk grep ledet til at hun vant sprintcupen sammenlagt. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

– Det er faktisk helt sykt at folk kan holde på sånn, sier Dahlqvist til den svenske avisen Expressen.

Lørdag kjempet hun en innbitt kamp for å vinne sprintcupen sammenlagt, men var ille ute da hun brakk staven i kvartfinalen.

Da bestemte Ilar seg for å slippe henne forbi på oppløpet. Se video her:

Hadde Dahlqvist røket ut, hadde sveitsiske Nadine Fähndrich vunnet sprintcupen. Etter løpet ble Ilar disket for usportslig opptreden.

– Det er kjemperart at Moa ble disket. Kjemperart. Det er jo ikke sånn at hun forstyrrer noen andre i heatet. Og lagtaktikk er jo ikke noe nytt i denne verdenen, sier Dahlqvist.

– Du sier at dere har fått en del hatmeldinger – hvor fryktelige er de?

– Det er en nordmann som har vært aller verst. Og det var Moa som måtte ta det imot, forteller hun, som «ikke engang vil si hva de skriver».

– Jeg har blitt kalt for de styggeste ting, forteller Ilar til SVT.

Ilars valg splittet langrennsverden.

I Fähndrichs hjemland Sveits uttalte en tv-ekspert at det var «usportslig» og «stygge bilder».

25-åringen fikk støtte av sine egne. Frida Karlsson sa for eksempel at hun «nesten fikk tårer i øynene» av lagånden Ilar viste.

Også TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad tok svenskenes parti.

– Jeg klarer ikke å se hvordan det er usportslig. En taktisk valg av det svenske laget . En svak tolkning av regelverket av juryen som mye heller burde gitt Dahlqvist sitt andre gule kort for skøyting (fikk muntlig advarsel), sa Skinstad.

– Det er på ingen måte usportslig av Ilar å slippe frem en lagvenninne som har blitt kjørt av staven. Hadde de ødelagt for Fähndrich, hadde det vært usportslig. Jeg har sett det mange ganger før. Det er overhodet ikke noe nytt. Jeg hyller valget fortsatt, fortsatte TV 2s langrennsekspert.