Kruttsterk Kilde med ny triumf: – En vanvittig rå følelse

Gikk seirende ut av hundredelsduellen under tøffe forhold.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til en solid ledelse fra sitt startnummer seks i Beaver Creek. Dermed kunne han lene seg tilbake i lederstolen for å se utfordrerne prøve seg en etter en under vindfulle forhold.

Marco Odermatt kjempet knallhardt mot Kildes tid, men sveitseren kjørte inn seks hundredeler bak nordmannen.

– Det er like nervepirrende hver gang. Det er nesten litt ubehagelig å starte før ham, for da vet jeg at jeg må sitte og vente, sier Aamodt Kilde til TV 2.

James Crawford ble nummer tre.

Kilde vant også sesongens første utforrenn i Lake Louise i november. I det påfølgende super G-rennet var det Odermatt som vant duellen mot Kilde.

– Det er en vanvittig rå følelse, sier Aamodt Kilde til TV 3.

Herlig feiring etter superløp

– Det var bra med vind med kast og snø i luften. Det var mye som skjedde. Da må man bare sette seg i hockey og håpe på det beste, sier Kilde.

– Jeg ser at jeg kanskje hadde vinden i min favør.

Den norske alpinisten hadde ingen optimal oppladning til lørdagens konkurranse. Han var syk med forkjølelse, og det gikk utover treningen og testingen i bakken. Likevel klarte 30-åringen å ta seieren.

– Det har vært en fantastisk start. For å være helt ærlig hadde jeg ikke helt troen på denne helgen her etter jeg fikk influensa. Men jeg klarte å hvile meg i form, sier Kilde til TV 2.

Adrian Smiseth Sejersted startet bra fra sitt høye startnummer og så ut til å kunne kjempe om en topp ti-plassering, men en svak avslutning gjorde at han endte på 15. plass.