Kristoffersen røpet sykdom etter kollaps

Henrik Kristoffersen slo ut med armene etter å ha passert målstreken i Schladming, samtidig drev Alexander Steen Olsen med neglebiting i målområdet.

FALT: Henrik Kristoffersen lå an til pallplass før andreomgang, men endte helt nede på niendeplass. Foto: Harald Steiner / BILDBYRÅN
FALT: Henrik Kristoffersen lå an til pallplass før andreomgang, men endte helt nede på niendeplass. Foto: Harald Steiner / BILDBYRÅN

Henrik Kristoffersen (29) og Alexander Steen Olsen (22) var Norges to håp etter førsteomgangen i storslalåmen i Schladming.

Kristoffersens tid ble rødere og rødere jo lengre ned i bakken han kom. Til slutt havnet han langt utenfor pallen.

Henrik Kristoffersen var rolig etter rennet, men røpet at han slet litt med sykdom. 

TV 2s reporter Christian Paasche spurte Kristoffersen hvorfor han ikke gjorde intervju etter besiktelsen. Da røpet 29-åringen at han ikke er helt i form.

– Jeg er dårlig, det var fordi jeg er sjuk. Jeg pleier å gjøre intervjuer, men jeg er litt dårlig, sier Henrik Kristoffersen til TV 2.

Han er ikke helt sikker på hvorfor han falt så mye på resultatlisten som han gjorde, men kjente at han hadde mindre fart.

– Jeg vet ikke ... Jeg taper jevnt hele veien, jeg gjør ingen feil. Med engang det blir litt kaldere og hardere, så er det akkurat som om at jeg ikke får akselerasjonen fra skiene, da taper man litt i hver sving da, sier Kristoffersen.

Alexander Steen Olsen leverte en knallsterk andreomgang.

Da Manuel Feller som kveldens siste satte utfor toppen, lå nordmannen på tredjeplass.

Dessverre for den Norges håp gikk østerrikeren inn til andreplass. Dermed ble Steen Olsen skjøvet ned på fjerdeplass.

– Det er klart det er litt småsurt, men en periode med noen utkjøringer, så hjelper det litt på selvtilliten foran slalåmen i morgen. Dette er en bakke hvor det er viktig å kjøre litt rent og det er ikke så mange steder å drite seg ut, sier Steen Olsen til TV 2.

FORNØYD: Alexander Steen Olsen var svært fornøyd i målområdet. Foto: Harald Steiner / BILDBYRÅN
FORNØYD: Alexander Steen Olsen var svært fornøyd i målområdet. Foto: Harald Steiner / BILDBYRÅN

Favoritten Marco Odermatt rotet i førsteomgang, men var likevel på skuddhold med 0,98 sekunder bak bestetiden til Manuel Feller.

Sveitseren startet dermed lenge før de andre favorittene i andreomgang. Dermed la han press på de som sto og ventet på toppen, da han leverte en sterk tid.

Ingen klarte å tukte Odermatts enorme andreomgang.

– Det er nesten som at han leker med konkurrentene og gir dem et forsprang, utbrøt TV 2s kommentator Espen Ween.

1. Marco Odermatt (2:10,03).

2. Manuel Feller (+ 0,05).

3. Zan Kranjec (+ 0,29).

4. Alexander Steen Olsen (+ 0,33).

9. Henrik Kristoffersen (+ 1,26).

10. Timon Haugan (+ 1,48).

16. Atle Lie McGrath (+ 2,07).

Samtlige nordmenn kom seg til andreomgang, bortsett fra Fredrik Møller (23). Rasmus Windingstad kjørte ut i andreomgang.