Kasper Moen Flatla var knust etter å ha blitt diskvalifisert i dagens kombinertrenn. Foto: TV 2.
Kasper Moen Flatla var knust etter å ha blitt diskvalifisert i dagens kombinertrenn. Foto: TV 2.

Knust etter å ha blitt disket: – Har lyst å kaste skiene og gi faen

Kasper Moen Flatla ble diskvalifisert etter hoppet.

Etter et godt hopp på 95 meter og 124,3 poeng, jublet Kasper Moen Flatla i målområdet.

Men gleden ble kortvarig for den norske kombinertutøveren, for i kontrollen etter hoppet ble han diskvalifisert.

– Det som skjer er vel egentlig at jeg er innenfor på de punktene han måler, og så synes han ikke det er greit og finner noe annet. Så disker han meg på to centimeter for lange armer. Det er vel ikke en regel en gang. Nei, det er dritt, sier en tydelig oppgitt Flatla til TV 2.

– Det er ikke like regler for alle. Gjør man et godt hopp, er norsk og ikke er blant de beste, får du det hardt i bua der, utdyper han.

Knust etter disk: – Drittlei hele systemet

Dermed er dagens kombinertrenn over for 23-åringen som er med i helgens verdenscup på Lillehammer på nasjonal kvote.

– Dette er jo muligheten vi har til å vise oss fram. Blir du disket da, er det kort vei ut av laget. Dette kan ha alt å si, sier en preget Flatla.

– Vi har én plass utenfor landslaget i verdenscupen før jul. Den ene plassen er man gira på å ta, så klart. Når man da blir frarøvet sjansen, er det jævlig bittert. Nå har jeg lyst å kaste skiene på hyllen og gi faen, fortsetter han.

Flatla var åpenbart dypt uenig i diskvalifiseringen.

– Det skjer ofte og... nei, jeg vet ikke. Jeg er drittlei hele systemet, understreker Flatla.

Dette sier kontrolløren

Ansvarlig for kontroll av utstyret i kombinert-verdenscupen, Guntram Kraus, begrunner diskvalifiseringen på denne måten:

– Vi har data på alle utøverne, og det er min jobb å sørge for at alt er som det skal. I dette tilfelle var ikke alt i orden. Vi sjekket drakten og deler av den var ikke riktig etter våre regler, sier Kraus til TV 2 og forklarer:

– Hvis lengden på armen din er 50 centimeter, må drakten være fire centimeter kortere. Den skal altså være 46 centimeter, ikke lengre. Den kan være kortere, men ikke lengre.

– Men vi prøver å være rettferdig med alle. Det er som det er, og jeg håper han er tilbake i morgen og i en bedre posisjon, og har gjort noen justeringer på drakten etter våre regler, understreker Kraus.

Hopptrener i kombinertlandslaget, Tom Hilde, forteller til TV 2 at de flere ganger har lagt inn forespørsel på å få forenklet regelverket.

– Jeg som jobber med dette klarer ikke å ha kontroll på alt. Vi hopper med et elastisk materiale som forandrer seg, og det er menneskelige kropper som forandrer seg. Så vi har spurt om å få forenklet det litt, men mye av det regelverket er så viktig at det må være der og de må være strenge på det, sier Hilde.

– Veldig synd på Kasper

Hilde forstår Flatla sin frustrasjon.

– Det svir alltid når folk blir tatt av resultatlisten. Så føler jeg at vi er en av de beste nasjonene på det, men jeg synes også at vi blir tatt av resultatlisten oftere enn vi fortjener, sier Hilde og legger til:

– Det er veldig synd på Kasper som gjør et kjempehopp. Det er ikke hoppdressen som gjør at han hopper så godt, og da svir det ekstra.

Dersom Flatla ikke hadde blitt disket, ville han ligget på en 15. plass etter hopprennet.

Jens Lurås Oftebro leder, mens Jarl Magnus Riiber ligger på en 4. plass før langrennsdelen. Den ser du på TV 2 Sport 2 og Play fra klokken 14.00.