PÅ ANDREPLASS: Håvard Klemetsen. Her fra konkurransen lørdag. FOTO: AP Photo/Kerstin Joensson
PÅ ANDREPLASS: Håvard Klemetsen. Her fra konkurransen lørdag. FOTO: AP Photo/Kerstin Joensson

Klemetsen klarte ikke å forsvare gigantledelse

Håvard Klemetsen tapte halvannet minutt til Eric Frenzel, og måtte nøye seg med andreplass.

Håvard Klemetsen hadde et halvannet minutt å gå på, men det holdt ikke mot Eric Frenzel. Tyskeren vant kombinerttrippelen i Seefeld søndag.

Som i fjor måtte Klemetsen se seg slått av Frenzel i den østerrikske minitouren. Den norske kombinertveteranen hadde et solid utgangspunkt før langrennet, men distansen på 15 kilometer ble for tøff.

Allerede tidlig i løpet hadde Klemetsen tapt mye tid. Forspranget på halvannet minutt var kuttet til 45 sekunder etter bare en tredel av rennet. Frenzel kjørte på og var forbi da det gjensto fire kilometer til mål.

Den suverene verdenscuplederen slo Klemetsen med 9,9 sekunder. Det var Frenzels tredje seier hittil i sesongen. Hele 200 verdenscuppoeng lå i potten for søndagens vinner.

Jan Schmid så ut til å kjempe om den siste pallplassen, men trønderen ga opp da han skjønte at det var for langt fram til Akito Watabe og Johannes Rydzek. Han avanserte fra tiende- til femteplass. Det skilte 25 sekunder til Frenzel. Schmid hadde fjerde raskeste tid i sporet.

Mikko Kokslien ble tredje best av de norske på 12.-plass, mens Magnus Moan ble nummer 15. OL-mester Jørgen Graabak var i mål på 19.-plass. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2