Petter Northug jr (t.h.) og Johannes Høsflot Klæbo er blant langrennsstjernene som konkurrerer i det årlige rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix i Hamar sentrum. Foto: Olsen, Geir
Petter Northug jr (t.h.) og Johannes Høsflot Klæbo er blant langrennsstjernene som konkurrerer i det årlige rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix i Hamar sentrum. Foto: Olsen, Geir

Klæbo slo Northug, men seieren glapp

Johannes Høsflot Klæbo (21) slo Petter Northug i Kirkebakken Grand Prix på rulleski onsdag.

21-åringen Klæbo sjarmerte Hamar, men vant gjorde Stian Berg.

Berg var bedre enn både Klæbo og Northug på oppløpet onsdag, men Klæbo kom seg foran Northug i mål.

Det ble også presset inn en blandet lagsprint med tre lag før de individuelle finalene. Der spurtet 32 år gamle Northug fra Klæbo i motbakken inn mot mål. Med på vinnerlaget var også Falla.

– At Petter er tilbake, er ikke annet for meg enn at det er en konkurrent man har sett opp til tidligere, sier Klæbo til NTB om Northug.

– Man håper for hans del at han lykkes. Det er ikke noe man ønsker mer enn det. Så håper og tror jeg at vi kan få noen gode samlinger og matche hverandre bra der, i tillegg forhåpentlig få noen gode konkurranser til vinteren.

Det var selfierush for Klæbo før start. Mange unge gutter og enda flere litt eldre jenter jaktet på bilder med trønderen.

Den unge sprintkongen hadde en kanonsesong i fjor og reiste fra OL med tre gull. Han er per i dag Norges klart sterkeste tittelkort på herresiden foran VM i Seefeld.

Martin Johnsrud Sundby ble slått ut i sin kvalifisering.

I dameklassen var det Maiken Caspersen Falla som vant foran Ingvild Flugstad Østberg. – Deilig å konkurrere igjen etter en del uker med mye alenetrening, sa Falla til NTB.

Hamar 20180613.
Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug tapte for Stian Berg som vant i finalen i rulleskirennet for langrennsløperne under Kirkebakken Grand Prix i Hamar sentrum. Foto: Olsen, Geir
Hamar 20180613. Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug tapte for Stian Berg som vant i finalen i rulleskirennet for langrennsløperne under Kirkebakken Grand Prix i Hamar sentrum. Foto: Olsen, Geir

Stjernetett

Marit Bjørgen var også på plass som tilskuer. Hun la opp på senvinteren etter en kjempesesong.

– Jeg må nok skuffe deg litt og si at det ikke klør så mye, sa Bjørgen til arenaintervjueren.

Årets Kirkebakken-renn var spekket med toppnavn og flere OL-mestere. Simen Hegstad Krüger startet også.

Torsdag venter et ny rulleski-renn. Det går i Holmenkollen med både langrenns- og kombinertstjerner til start. Utover sommeren venter en rekke andre rulleskiarrangementer.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2