Klæbo: – Jeg fikk sjokk

Langrennsstjernen ble overrasket på løpetur.

Det milde været i Oberstdorf kan skape kluss for tirsdagens Tour de Ski-etappe. Sammenlagtleder Johannes Høsflot Klæbo ble tatt på sengen av forholdene.

– Jeg fikk sjokk da jeg var ute og løp i går kveld. Jeg tok på meg en treningsjakke og en «super». Jeg holdt på å omkomme og var opphetet. Det er sjokkerende, sier Klæbo til den norske pressen.

Samtidig påpeker nordmannen at det har vært enda mer krevende forhold i Oberstdorf tidligere.

– Jeg har sett et skirenn her for noen år siden hvor løypen var enda kortere.

Klæbo: – Jeg fikk sjokk

– Det var ingen debatt om for lite snø i fjor. Det vil variere fra år til år. Det må vi bare være forberedte på.

Situasjonen med snømangel i Europa er uansett ikke bekmørk ifølge Klæbo.

– Det er åpenbart ikke optimalt. Samtidig når jeg er i Livigno i oktober, må jeg starte økten min kl. 05 for ikke å gå i kø. Da tenker jeg at det er ganske mange som driver med langrenn likevel.

Det er lite som minner om vinter i Oberstdorf i disse dager. Her er Johannes Høsflot Klæbo under mandagens trening. Foto: Terje Pedersen
Det er lite som minner om vinter i Oberstdorf i disse dager. Her er Johannes Høsflot Klæbo under mandagens trening. Foto: Terje Pedersen

Trønderen sammenligner det tyske langrennstedet med sin egen hjemby.

– Det ser grønnere ut her enn det noen gang har vært i Trondheim. Jeg må si det er imponerende at det i det hele tatt blir skirenn.

Mandag har det vært over tolv varmegrader i Oberstdorf. De siste dagene har temperaturen også bikket 15 grader ifølge NTB.

Tredje etappe i Tour de Ski er på tirsdag med 10 kilometer klassisk intervallstart.

Mer innhold fra TV 2