VINNER: Jon Rolf Skamo Hope går over målstreken. Foto: Ellingvåg, Ørjan
VINNER: Jon Rolf Skamo Hope går over målstreken. Foto: Ellingvåg, Ørjan

Jon Rolf (19) sikret nok et norsk gull

Gullene renner inn for norske fremtidshåp i langrenn.

Jon Rolf Skamo Hope vant ti kilometer klassisk under junior-VM på langrenn.

19-åringen fra Gloppen lå litt bak russeren Sergej Ardasjev i starten. Etter fem kilometer skilte det ett tidels sekund i russerens favør. Etter 6,3 kilometer var Hope for første gang i tet, men bare en 1,8 kilometer senere var det Ardasjev som ledet igjen.

Men i idrett er det som oftest tiden i mål som teller, og der var Hope bestemann. Til slutt vant han med ni sekunder ned til russeren.

– Taktikken var å gå rolig og kontrollert ut fra start, og så skulle jeg avslutte hardt. Det lyktes jeg med. Dette er min største seier i karrieren, sa Hope i et intervju med arrangøren på stadion.

Hope kommer fra et stolt skidistrikt i Sogn og Fjordane og er oppvokst ikke langt unna stedet der Odd-Bjørn Hjelmeset er født og oppvokst. Hope tok to gull i junior-NM sist sesong og har 1.- og 2.-plass på 10 kilometer klassisk i årets norgescup. Han er på Norges juniorlandslag. Hope var i sprintfinalen i junior-VM søndag.

Norges laginnsats var sterk i Goms. Trøskens Jørgen Lippert fulgte opp sølvet i sprinten med bronse på 10-kilometeren. Han var 24,3 sekunder bak Hope i mål.

– En fantastisk dag for det norske laget, fastslo Hope.

Harald Østberg Amundsen fra Asker fulgte opp med 4.-plass, bare seks tideler unna en plass på pallen. Kjelsås' Håvard Moseby ble nummer åtte med 37,5 sekunder opp til kollegaen på juniorlandslaget.

I går ble det norsk trippeltseier i U23-klassen.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2