Jansrud reiser hjem fra VM: – Overraskende at det tar så lang tid å bli frisk

For syk til å delta videre i mesterskapet.

DRAR HJEM: Kjetil Jansrud under VM i alpint i St. Moritz. Nå er sykdommen så ille at han ikke deltar med i mesterskapet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DRAR HJEM: Kjetil Jansrud under VM i alpint i St. Moritz. Nå er sykdommen så ille at han ikke deltar med i mesterskapet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

VM i alpint er over for Kjetil Jansrud. 31-åringen reiser hjem til Norge etter å ha slitt med sykdom hele mesterskapet.

Planen til Jansrud nå er ifølge Norges Skiforbunds mediekontakt Espen Graff at Jansrud skal lade opp til verdenscuprennene på Kvitfjell 23. – 26. februar. På Kvitfjell starter det med utfortrening neste torsdag. Fredag 24.- og lørdag 25. er det utforkonkurranser på Kvitfjell. Søndag 26. februar kjøres det super-G.

Selv sier Jansrud det slik:

– Så lite som mulig. Selvsagt en sjekk med medisinsk personell med helseteamet på Olympiatoppen. Vi får se hva vi egentlig finner ut. Det er sikkert begrenset hvor mye man får svar på på kort tid. Det er førsteprioritet, så er det å gjøre seg klar til Kvitfjell, sier Jansrud.

– Du ser ikke sharp ut enda heller – hva er status?

– Det er problemet. Status er det samme. Det er selvsagt kjipt å reise hjem, men samtidig er det en avgjørelse jeg har tatt i samråd med de andre i forhold til hva som er viktigst. Det går noen kuler på Kvitfjell som det hadde vært fryktelig leit å tape. Nå er det såpass viktig å bli frisk til det. Det er usikkert hvor lang tid det kan ta, men det kan være greit å komme seg hjem og slappe helt av og håpe det går over inn mot neste uke, sier Jansrud til TV 2.

– Overraskende
Han er overrasket over at det har tatt så lang tid å bli frisk.

– Litt uvant, synes jeg. Man hører ofte i andre idretter, for eksempel langrenn, hvor de har mye større påkjenning på lungene. Når vi er syke går det an å kombinere og det går over på litt kortere tid, men denne gangen har det egentlig bare holdt seg og blitt gradvis litt verre. Det er overraskende og en ny situasjon, det skjer ikke så ofte. En eller annen gang må man bare stikke fingeren i jorda, komme seg hjem og bli frisk,

Kjetil Jansrud har kjempet med forkjølelse gjennom hele mesterskapet i St. Moritz. 31-åringen fikk likevel med seg en sølvmedalje etter 2. plassen bak Canadas Erik Guay på åpningsdistansen super-G. I utfor måtte nordmannen nøye seg med 4. plass.

– Vanskelig å si at man er skuffet
Jansrud deltok også på kombinasjonens utfordel og lå på 3. plass, men deretter trakk han seg ut av konkurransen foran slalåmdelen. Aleksander Aamodt Kilde ble beste norske med 4. plass i kombinasjonen. Kilde ble også nummer fire i super-G, mens han fikk 6. plass i utfor.

– Da jeg kom inn i dette VMet var det to åpenbare medaljemuligheter for både Alexander og meg i fart. Vi står igjen med én medalje. Jeg skulle selvfølgelig ønske det var gull, vi har vært veldig nære begge to. Vi har vært med og kjempet om det vi kom hit for, men det har ikke vært så bra som målsettingene og forhåpningene våre. Samtidig er det vanskelig å si at man er skuffet når man tar med seg en medalje. Men det er ikke optimalt å dra hjem av andre grunner enn planlagt avreise, sier Jansrud.