KAN FÅ DELTA: Alexander Legkov er blant dem som kan få delta i OL likevel. Foto: Matthias Schrader
KAN FÅ DELTA: Alexander Legkov er blant dem som kan få delta i OL likevel. Foto: Matthias Schrader

IOC vurderer å la 13 frikjente russere delta i OL

13 russiske idrettsutøvere og to trenere kan likevel dukke opp i OL. IOC skal vurdere hver enkelt sak før en endelig beslutning blir tatt.

28 russiske løpere ble frikjent i Idrettens voldgiftsrett tidligere i uken. 13 av dem har allerede lagt opp, slik at det bare er 15 russere som kjemper om retten til å få delta i Pyeongchang-OL.

CAS-domstolen i Lausanne har overprøvd utøvernes livstidsutestengelse fra OL.

– Vi skal se på hver enkelt sak før vi tar en beslutning rundt disse løperne, sa en IOC-talsmann lørdag.

Russlands OL-komité er suspendert. Det er opp til Den internasjonale olympiske komité om de 13 frikjente russiske utøverne og får gå i OL.

Langrennsløperne Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin er blant russerne som øyner et håp om å få delta i vinterlekene i Sør-Korea. Det internasjonale skiforbundet har allerede opphevet suspensjonen av åtte russiske langrennsløpere etter frikjennelsen i CAS-domstolen.

Samtidig har seks tidligere dopingdømte russere forsøkte å gå rettens vei for å få delta i Pyeongchang-OL, men skal ha blitt avvist av en sveitsisk domstol.

Ifølge Insidethegames forsøkte skøyteløperen Pavel Kulizjnikov og fem andre løpere å få OL-ja via det sveitsiske rettsvesenet.

IOC nekter å invitere en rekke russiske løpere til vinterlekene som følge av statlig doping i Russland.

I tillegg til Kulizjnikov forsøkte lagkamerat Denis Juskov, skiskytterne Irina Starytsj og Alexander Loginov, kortbaneløper Tatjana Borodulina og skihopperen Dmitrij Vasiljev seg derfor via en sivildomstol i Sveits. Der ble det njet. Alle de seks utøverne har vært involvert i dopingsaker tidligere.

En rekke profiler som Viktor An, Anton Sjipulin og Sergej Ustjugov får ikke delta i OL.

OL starter om en uke.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2