I FORM: Marcus Kleveland herjet i X-Games i Aspen. Nå håper han på medaljer også i OL i Beijing. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN
I FORM: Marcus Kleveland herjet i X-Games i Aspen. Nå håper han på medaljer også i OL i Beijing. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

I 2018 ble det fiasko. Nå er OL-planen klar: – Jeg vet jeg har triksene til medalje

Marcus Kleveland (22) går inn i OL full av selvtillit etter X Games-triumfen i Aspen.

– Det var en drøm. Det kunne ikke gått bedre egentlig.

Det sier snowboardkjører Marcus Kleveland til TV 2 dagen etter at superhelgen i X Games i Aspen var et faktum. Tre medaljer, deriblant gull i Big Air, var med i bagasjen da han skulle sette seg på flyet fra USA til Norge søndag.

Nå venter sesongens store mål: OL i Beijing.

– Ja, jeg føler egentlig at formen er timet bra. I fjor startet jeg egentlig ganske likt. Jeg har jobbet meg oppover, og i X-Games i fjor «peaket» jeg litt også, sier han, og forsikrer:

– Formen er ganske god før OL.

Vil revansjere seg i Beijing

Kleveland vil ikke hause opp egne sjanser, og sier han skal se an løypen og formen når han kommer til Kina. Akkurat nå sitter imidlertid alt: det fysiske, det mentale og følelsen på brettet.

– Det hadde vært helt rått å ta medalje i OL. Det er en medalje som står høyt på listen, men nå som jeg har gjort det så bra i X Games, kan gå inn litt med litt senkede skuldre, sier Kleveland.

Lekene i Beijing blir Klevelands andre OL. I Pyeongchang i 2018, som 18-åring, røk han overraskende ut i kvalifiseringen i Big Air. I slopestyle var han også favoritt, men ble nummer seks.

SKUFFET: I 2018 sviktet Marcus Kleveland da det gjaldt som mest. Nå håper han på revansje fire år senere. Foto: Lee Jin-man
SKUFFET: I 2018 sviktet Marcus Kleveland da det gjaldt som mest. Nå håper han på revansje fire år senere. Foto: Lee Jin-man

Kleveland mener han har vokst siden da og at han har bedre forutsetninger for å lykkes i kommende OL.

– Jeg setter mer triks. Jeg vet jeg har triksene som skal til for å ta en medalje i OL. Jeg må bare være skikkelig fokusert, sier han, og legger til:

– Jeg håper på en liten revansj i Beijing. Jeg må bare være rolig og fokusert. Jeg har blitt eldre på de årene, så jeg kan litt mer. Litt mer taktisk. Det blir et spennende OL.

Har koronaplanen klar: – Småstresset

Nå venter opplading i hjemlige omgivelser på Dombås før avreise østover. I dagene som kommer handler alt om å unngå å bli smittet av korona, både for helsens og innreisens skyld. Folk skal han holde seg unna.

– Man må være forsiktig og bruke maske hele tiden. Det begynner å gjelde nå. Man må ha fire negative tester før reise. Det er klart, jeg er jo litt småstresset, sier snowboardkjøreren, og tilføyer avslutningsvis:

– Den tryggeste plassen å være på er Dombås.