Bø (Foto: Wiklund, Anders/SCANPIX)
Bø (Foto: Wiklund, Anders/SCANPIX)

Hegle Svendsen spurtslo Tarjei Bø

Dobbelt norsk på skiskytterstafetten i Hochfilzen.

For første gang denne sesongen vant en av de norske skiskytterherrene et verdenscupløp. Nordmennene liker seg i Hochfilzen. Ifølge NRK har nemlig Norge stukket av med seieren ti ganger på rad i herrenes jaktstart.

Emil Hegle Svendsen tok sin 25. seier i verdenscupen. Han vant knepent etter en heftig spurtduell mot Bø. Sveitseren Benjamin Weger ble treer. Ole Einar Bjørndalen er i framgang etter en trang sesongstart. Simostranda-løperen ble nummer fem, 17,1 sekunder bak Emil Hegle Svendsen. Bjørndalen pådro seg én bom på andre liggende skyting, ellers imponerte han på standplass.

– Det er godt å stå øverst igjen. Det har sittet langt inne, sier Hegle Svendsen til TV 2 Sporten.

Se intervju med Hegle Svendsen og Bø i videovinduet øverst på siden!

Det så ut til at Bø skulle vinne lørdagens jaktstart da Hegle Svendsen og Weger gitt litt i hverandre akkurat da Bø prøvde å stikke. Hegle Svendsen hentet raskt inn Bø og det ble «lureløp» inn til mål. Hegle Svendsen passerte mållinjen noen få centimeter foran landsmannen, og Bø var tydelig skuffet da han innså at kameraten var først i mål.

Fjorårets verdenscupvinner plantet neven i snøen, før han reiste seg for å innta pallen sammen med Hegle Svendsen.

– Jeg følte det var femti femti sjanse på oppløpet. Han er egentlig en bedre spurter enn meg, men jeg har trent på spurten og aldri vært så nær som jeg er nå. Jeg gjorde det jeg kunne, men han hadde vel lavest odds i spurten, så det var vel ingen bombe, sier Bø.

Hegle Svensen, som tro i land sin første verdenscupseier for sesong, innrømmer at han ble nervøs da det nærmet seg spurten.

– Jeg følte meg ganske sikker hele sisterunden egentlig - helt til jeg kom til spurten, da ble jeg j***** usikker fordi Tarjei spurtet bra. Han har kommet seg veldig på spurten, så jeg har ikke like stort forsprang som jeg har hatt før, sier Hegle Svendsen.

En annen gladnyhet fra Hochfilzen var Bjørndalens formløft etter en svak start på årets sesong. Både Hegle Svendsen og Bø synes det er flott at ringreven har funnet tilbake til formen.

– Det er kjempegodt å se han smile igjen, sier Bø.

– Det er en opptur for laget at vi ha første-, andre- og tredjeplass, så det blir en bra stafett på søndag, sier Hegle Svendsen.

Nå er det bare Ole Einar Bjørndalen som har flere verdenscupseirer av norske skiskyttere. Han står med 92.

Emil Hegle Svendsen pådro seg strafferunde både på første liggende og stående skyting, men viste styrke i sporet. Bø bommet bare én gang.

Lars Berger ble nummer 31, mens Rune Brattsveen endte på 43.-plass. Berger måtte ut i fire strafferunder, mens Brattsveen bommet hele fem ganger. Av de 57 løperne som fullførte lørdagens renn var det bare Daniel Mesotitsch (Østerrike) og Björn Ferry (Sverige) som skjøt feilfritt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2