LANGT NEDE: Halvor Egner Granerud, verdens klart beste hopper forrige sesong, er ikke med på det norske laget i skiflygings-VM. Foto: Terje Bendiksby
LANGT NEDE: Halvor Egner Granerud, verdens klart beste hopper forrige sesong, er ikke med på det norske laget i skiflygings-VM. Foto: Terje Bendiksby

Granerud vraket til VM: – Jeg er lei meg

Halvor Egner Granerud fikk ikke plass i det norske laget til helgens VM-konkurranser i skiflyging i Vikersund.

– Akkurat nå har jeg det ganske vondt. Det blir en sånn klump i magen, og en litt overveldende skuffelse, på en måte. Jeg er hovedsakelig lei meg, sier hoppstjernen til NRK.

Avgjørelsen ble tatt etter treningsomgangene i den norske mammutbakken torsdag. Der måtte Granerud, som er nummer tre i verdenscupen, nøye seg med beskjedne 172 og 198 meter.

Det norske laget til helgens mesterskap består dermed av Daniel-André Tande, Marius Lindvik, Robert Johansson og Johann André Forfang.

Selv om han er langt nede, forstår Granerud at han måtte vike.

– Ut ifra de to hoppene, så har jeg ikke så mye å klage på, egentlig. Det første hoppet var rotete, beskriver 25-åringen.

– Jeg satset litt på det andre hoppet, men fikk ikke til å fly der, heller. Da var jeg såpass langt bak de fire beste at jeg ikke har så mye å klage på, sier Granerud til statskanalen.

Tande gjorde torsdag sine første hopp i skiflyging fallet i Planica på tampen av forrige sesong. Kongsberg-gutten var usikker før start, men overvant egen nervøsitet og landet på 222 og 222,5 meter.

Det var mer enn nok til å sikre plassen på det norske laget.

Det skal hoppes individuell konkurranse over fire omganger i 240-metersbakken i Vikersund fredag og lørdag, mens lagkonkurransen går søndag.

Kvalifiseringen går imidlertid allerede torsdag med start klokken 16.

Verdensrekorden i skiflyging ble satt i Vikersund av østerrikeren Stefan Kraft i 2017. Da svevde han hele 253,5 meter.

(©NTB)