Granerud vant etter superhopp – økte ledelsen

Halvor Egner Granerud med maktdemonstrasjon i finaleomgangen.

Halvor Egner Granerud var nummer to etter første omgang, der han mistet ledelsen til Stefan Kraft i Raw Air-sammendraget.

I finaleomgangen leverte Granerud et fantastisk hopp og landet på 139,5 meter.

– Det er et vanvittig hopp, sa TV 2s hoppekspert Marius Huse.

Se avgjørelsen i videovinduet øverst!

Kraft klarte ikke å følge opp og måtte se seg slått av Granerud, som tok sin ellevte verdenscupseier denne sesongen. Østerrikeren landet på 132 meter og havnet 2,3 poeng bak Granerud.

– Det var skihopp, sier Granerud idet han kommer inn i TV 2s studio.

– Du kjenner når du setter deg ned at det er muligheter til å skape mye energi. Jeg banket til på kanten, var offensiv og sparte ikke på noe, så det var masse energi å fly på nedover. Det var en litt medium landing, men den var god nok, sier Granerud til TV 2.

Retter på TV 2-reporteren: – Du har full kontroll!

– Føles godt å oppleve det

Norges landslagstrener Alexander Stöckl roser Granerud.

– Det var en veldig deilig dag. Halvor leverte fantastiske hopp, spesielt i andrerunden. Når han har sånne hopp, er det ekstremt vanskelig å slå ham. Kraft sviktet litte grann, så da holdt det til seieren. Nå er Halvor ordentlig tilbake, og han henger med i sammendraget, så det er veldig fint, sier Stöckl til TV 2.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen bruker store ord.

– Når Halvor tar frem de hoppene, klarer ikke Kraft å følge. Det er den følelsen vi har hatt mange ganger når østerrikerne har hatt sånne som Gregor Schlierenzauer, som var mye bedre enn resten av feltet. Nå er det Halvor som er det, og det føles så godt å få oppleve det, sier Bråthen til TV 2.

Granerud leder Raw Air med fem poeng til Kraft halvveis i turneringen.

Reagerer på skremmende fall: – Herregud

Tett kamp

Granerud og Kraft skilte seg ut på toppen i et renn der andre vinnerkandidater i hoppturneringen, som Anze Lanisek, Timi Zajc og Dawid Kubacki, leverte svake resultater.

Kraft og Granerud skiller seg dermed klart ut i teten etter seks av tolv konkurranser. Avstanden fra Kraft til treer og lagkamerat Manuel Fettner var på 19,5 poeng tirsdag.

Johann André Forfang klarte ikke å kopiere mandagens solide kvalifisering (141,5 meter) i rennet. Han hoppet 131,5 og 132 meter, og det holdt til sjetteplass.

Daniel-André Tande leverte solid med 136 meter i finalen og hoppet seg opp fra sin 20.-plass halvveis til niendeplass.

Robert Johansson (126,5 og 130 meter) ble nummer 17, mens Marius Lindvik (121,5 og 126) endte på 23. plass. Kristoffer Eriksen Sundal ble diskvalifisert i første omgang på grunn av for stor dress.

Relatert

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2