Granerud tok over Raw Air-ledelsen med kjempehopp

Halvor Egner Granerud og Johann André Forfang hoppet 142 og 141,5 meter og var best av samtlige i kvalifiseringen til verdenscuprennet i hopp i Lillehammer.

Halvor Egner Granerud avsluttet kvalifiseringen med 142 meter. Det ga seier med seks tideler til lagkameraten. De to var i egen klasse.

Granerud er ny sammenlagtleder i Raw Air. Han spiste opp hele forspranget østerrikske Stefan Kraft hadde skaffet seg etter de innledende omgangene i Holmenkollen. Kraft ble bare nummer ni i Lysgårdsakken mandag.

Tromsø-hopper Forfang har vist gryende form i lengre tid og traff klokkerent i kvalifiseringshoppet i den store Lysgårdsbakken mandag kveld. Etter 141,5 meter knyttet 27-åringen nevene på sletta.

– Jeg synes hoppet mitt var bra, så det er flyt om dagen. Det tar jeg med meg, sier Forfang til TV 2.

Forfang var også blant dem som var heldig med forholdene på Lillehammer. Mot slutten av kvalifiseringen ble det noe tyngre igjen.

Ned til Ryoyu Kobayashi på tredjeplass skilte det over tolv poeng.

Dette hoppet sikret seieren for Opseth

Sterk Johansson

Robert Johansson har en trøblete vinter bak seg, men mandag lyktes han meget godt på hjemmebane. Søre Ål-hopperen landet på 136 meter og ble nummer fire i kvalifiseringen.

Marius Lindvik bidro også til at det ble en meget god norsk dag med 131,5 meter. Han endte på plassen bak Johansson.

Daniel André Tande og Kristoffer Eriksen Sundal er også klar for tirsdagens renn med henholdsvis 129 og 119,5 meter.

Wellinger-fiasko

Granerud og Forfangs kjempehopp førte også til klatring i Raw Air-sammendraget for dem begge. Samtlige hopp, også de som gjøres i kvalifiseringene, teller når status skal gjøres opp for turneringen etter skiflygingsavslutningen i Vikersund kommende helg.

Den store taperen mandag kveld var Andreas Wellinger. Tyskeren lå høyt oppe i sammendraget foran kvaliken, men landet på kun 104 meter og klarte ikke kvalifisere seg for tirsdagens renn.

Renn tirsdag blir det heller ikke for Benjamin Østvold. Han måtte nøye seg med 111 meter i sitt kvalifiseringshopp.