Det norske laget jublet for gull. Foto: Srdjan Zivulovic
Det norske laget jublet for gull. Foto: Srdjan Zivulovic

Granerud og Geiger i ny gullduell: Norge vant lag-VM i skiflyging

Norge tok gull i lag-VM i skiflyging etter en ny mann mot mann-duell mellom Halvor Egner Granerud og Karl Geiger. Denne gangen gikk nordmannen seirende ut.

Geiger sikret lørdag VM-gullet 0,5 poeng foran Granerud etter fire individuelle omganger. Søndag fikk Granerud sin revansje. Norge tok gull 19,2 poeng foran Tyskland. Det er Norges tredje strake gull i lagkonkurransen.

Tre på rad i lag-VM i skiflyging har Norge aldri klart.

– Grunnen til at jeg vinner i dag er fordi jeg er på verdens beste lag. Det er mye følelser i dag, sa Johann André Forfang, som skuffet i sitt andrehopp, men ble reddet av Granerud og resten av gjengen, til NRK.

– Jeg synes jeg gjør to helt ålreite hopp i dag også. Så er det helt rått å se på Granerud om dagen. Du ser det på ham, at han oser selvtillit, sa Robert Johansson.

Neste helgs hopp-verdenscup i Engelberg sendes på TV 2

Ny gigantduell

De to duellantene Granerud og Geiger møttes første gang til dyst i første omgang, da begge gikk ned på farten. Den gang var Geiger best, med 238 mot Graneruds 235 meter.

Da alt skulle avgjøres i andre omgang lå Tyskland 14,6 poeng foran Norge før siste pulje. Da landet Granerud på 234,5 meter til 3 ganger 19,5 i stil. Det satte press på Geiger.

Den tyske verdensmesteren svarte med 224,5 meter, og det ble for kort til å nekte Granerud revansje dagen etter den sure sølvmedaljen.

Frustrert Forfang – Granerud knuste Geiger

Tande fulgte opp med 225,5 meter i andre omgang, og hoppet Norge tilbake til førsteplassen, mens Tyskland tok over igjen da Forfang landet på 202,5 meter. Forfang var svært frustrert i målområdet etter det korte svevet.

Markus Eisenbichler holdt på å falle i sitt hopp på 236,5 meter i pulje 3, men fikk likevel 3 ganger 18 poeng i tellende stil. Etter Johanssons hopp på 229,5 meter lå Norge bakpå i gullkampen, 14,6 poeng bak Tyskland.

Det satte press på verdenscupleder Granerud før den avgjørende puljen. Han leverte 234,5 meter etter å ha gått ned på farten. Det satte press på Geiger, som også måtte ned på farten for å kunne utfordre nordmannen.

Men Geiger hoppet ikke langt nok ned i bakken til å få kompensasjon for å ha gått ned på farten. Dermed endte det med en utklassingsseier til Norge. Granerud tok igjen 33,8 poeng i sitt andreomgang.

Polen tok bronse. Østerrike kom skjevt ut fra start, og fikk konkurransen ødelagt da Timon-Pascal Kahofer landet på 129,5 meter og ble sittende i målområdet oppløst i tårer. Til slutt ble det sjetteplass for Østerrike.

(©NTB)