Trondheim  20140306.
Verdenscup kombinertrenn på Granåsen i Trondheim torsdag. Jørgen Graabak inn til sølv under torsdagens kombinertrenn.  
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Trondheim 20140306. Verdenscup kombinertrenn på Granåsen i Trondheim torsdag. Jørgen Graabak inn til sølv under torsdagens kombinertrenn. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Graabak kjempet seg til femteplass

Jørgen Graabak gjorde et solid forsøk på å ta igjen teten i langrennssporet, men kom til kort under lørdagens verdenscupåpning i kombinert. Han ble nummer fem.

Den regjerende OL-mesteren hadde et svakt utgangspunkt, men nektet å gi opp håpet om en pallplass i finske Kuusamo.

Graabak hentet mye tid fra toppen og inn mot stadion for hver runde som gikk. Dessverre holdt det bare nesten for trønderen. Han endte 11,2 sekunder bak vinneren Johannes Rydzek fra Tyskland.

– Jeg gjorde et godt langrenn og er fornøyd med 5.-plass. I går var jeg for ivrig over kulen, og dermed mistet jeg fem-seks meter. Nå gleder jeg meg til i morgen, sa Graabak til NRK.

Sterk vind førte til at hoppdelen ble avlyst lørdag. Dermed var fredagens prøveomgang tellende for langrennet. Det slo uheldig ut for de norske løperne, som ikke hadde en god gjennomkjøring dagen før.

Dermed startet Graabak som nummer 25, 1.35 minutt bak østerrikske Christoph Bieler. Av de norske hadde Sindre Ure Søtvik på 13.-plass det beste utgangspunktet, men han slet i sporet og var i mål som nummer 24. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2