Halvor Egner Granerud fra Norge under åpningsrennet i Schattenbergbakken under den 69. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka.
Foto: Geir Olsen / NTB
Halvor Egner Granerud fra Norge under åpningsrennet i Schattenbergbakken under den 69. utgaven av den tysk-østerrikske hoppuka. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: Geir Olsen

Geiger stoppet Graneruds seiersrekke

Halvor Egner Granerud ble nummer fire i Obertsdorf, og måtte nøye seg med å bli nest beste nordmann.

Marius Lindvik ble nummer tre i åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuka i Oberstdorf tirsdag. Halvor Egner Granerud fulgte på fjerdeplass.

Tyske Karl Geiger vant rennet foran polakken Kamil Stoch. 2,8 poeng skilte de to i toppen av resultatlista.

Marius Lindvik var det store norske navnet i fjorårets hoppuke. Da vant Rælingen-gutten to renn og kjempet om sammenlagtseieren. I vinter har han ikke klart å følge opp, men tirsdag fikk 22-åringen til to meget gode hopp.

126,5 meter i det første ga annenplass foran finaleomgangen. Der fulgte Lindvik opp med 135,5 meter. Dermed ble han nummer tre i Schattenbergbakken, slått med 5,9 poeng av Geiger.

– Det var veldig bra. Han klarte å gjøre to veldig fine hopp. Han var offensiv, og dermed er han tilbake igjen. Det er veldig positivt, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NRK etter rennet.

Granerud hoppet seg opp

Under tunge forhold landet hoppukefavoritt Halvor Egner Granerud på 122 meter i første omgang. Det holdt til niendeplass foran finaleomgangen. Der hoppet han seg opp.

24-åringen landet på 131 meter og viste litt av hvorfor han kom til hoppuka med fem strake verdenscupseirer i bagasjen. Til slutt var det kun de tre på pallen som plasserte seg foran Granerud.

Opp til Geiger skiller det 11 poeng.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd med at han henger med i toppen. Alt er fortsatt åpent, og du ser hvor fort det kan snu, sa Stöckl om elevens sammenlagtsjanser.

Daniel-André Tande er på sin side et stykke unna sin aller beste form. 124 og 127 meter i Schattenbergbakken ga 22.-plass i hoppukeåpningen.

– Det eneste jeg vet er at dette er for dårlig, sa Tande til NRK og svarte deretter «ingenting» på spørsmål om hva han tok med seg videre fra rennet.

Marerittstart for Johansson

De beste fikk svært tunge forhold i første omgang. Flere store profiler landet opp i bakken, og flere fikk hoppuka ødelagt. Verdenscuptreer Robert Johansson var blant dem.

Han kom ikke til finaleomgangen etter 115,5 meter.

– Det er vanskelig å si hva som gikk galt. Skuffende, sa han til NRK.

Nedtur ble det også for Johann André Forfang. Tromsøværingen måtte nøye seg med 118 meter i Schattenbergbakken. Det holdt ikke til en plass blant de 30 som får hoppe finaleomgangen.

Hoppukedebutant Sander Vossan Eriksen landet på 111,5 meter og måtte også se finaleomgangen fra sidelinjen.

(©NTB)