KRISE: Johann Andre Forfang under ski-VM 2017 i Lahti. Foto: Åserud, Lise
KRISE: Johann Andre Forfang under ski-VM 2017 i Lahti. Foto: Åserud, Lise

Flyselskapet rotet bort utstyret – sesongåpningen i fare

Johann André Forfang står i fare for å miste verdenscupåpningen i Wisla. Norwegian klarte ikke å få med Tromsø-hopperens utstyr til Krakow.

– Jeg mangler sko, hjelm, briller, hansker, undertøy og pads. Det ligger i bagen som står på Gardermoen, sukker Forfang.

Tromsø-hopperen har store ambisjoner for OL-sesongen, men kan bli tilskuer i åpningsrennet. Fredagens kvalifisering henger i en tynn tråd etter flyklusset.

– Det er det jeg frykter her jeg står uten bagasjen, sier Forfang til NTB om at verdenscupåpningen kan gå fløyten.

Ingen lovnader

Det er ikke første gang hopperne opplever at flyselskapene roter vekk nødvendig hopputstyr.

– Jeg har kommet til Japan uten ski, så det er ikke en helt ny situasjon for meg. Jeg håper bare at de som har lagt igjen bagen min på Gardermoen, gjør jobben sin, sier Forfang.

Men Norwegian ville ikke gi TSK-utøveren noen lovnader.

– Nei, de ville absolutt ikke forsikre meg om at jeg får bagasjen i tide til fredagens trening og kvalifisering, sier en fortvilet Forfang.

Lånt utstyr?

Sammen med sportssjef Clas Brede Bråthen og landslagssjef Alexander Stöckl jobber Forfang med å få lånt nødvendig utstyr.

– Selv om vi i fjor opplevde at vi kanskje ikke hadde verdens beste utstyr i starten av sesongen, så er det bedre enn ikke noe utstyr. Johann har ski, men det er vanskelig å hoppe i joggesko, sier en oppgitt Bråthen.

Forfang kan lite annet enn å prøve å forberede seg som normalt til fredagens VC-start.

– Dette er virkelig ikke et ønsket scenario. Og det går ikke så ofte fly fra Oslo til Krakow heller. Dette er et stressmoment, sier OL-håpet.

(©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2