Enorm Kollen-jubel – trippel norsk på femmila

Det ble en fantastisk norsk jubeldag på femmila i Holmenkollen. Martin Løwstrøm Nyenget (29) vant foran Sjur Røthe (33) og Didrik Tønseth (30).

Se Løwstrøm Nyengets superspurt øverst!

Søndag gikk den ikoniske femmila i Holmenkollen, og det skulle bli en heseblesende og svært spennende affære helt til siste stavtak.

Til slutt var det Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth og Sjur Røthe som gjorde opp om seieren da de parkerte storfavoritt Iivo Niskanen og svenske William Poromaa.

Løwstrøm Nyenget vant foran Røthe, mens Tønseth ble nummer tre. Seieren var 29 år gamle Løwstrøm Nyengets aller første i verdenscupen. Sist gang det ble trippel norsk på femmila i Holmenkollen var i 1985.

– Det er litt av et sted å ta første verdenscupseier. Det er en stor dag, sier Løwstrøm Nyenget, som var preget etter målgang, til TV 2.

– Det er noe jeg har jobbet for lenge. Det har vært to tøffe uker før dette. De som kjenner meg godt vet hvordan det har vært.

NORSK PALL: Martin Løwstrøm Nyenget, Sjur Røthe og Didrik Tønseth sørget for at pallen i Holmenkollen ble helnorsk. Foto: Terje Pedersen
NORSK PALL: Martin Løwstrøm Nyenget, Sjur Røthe og Didrik Tønseth sørget for at pallen i Holmenkollen ble helnorsk. Foto: Terje Pedersen

Sist gang en nordmann vant Kollens femmil i 2017. Da vant Martin Johnsrud Sundby.

– Følelsen etter målgang er litt skuffet. Jeg taper mot en bedre avslutter, jeg er ekstremt imponert over Martin. Det er ganske imponerende, sier Røthe til TV 2.

– Enormt imponerende, kommenterte NRKs langrennekspert Fredrik Aukland på TV 2s sending om Løwstrøm Nyengets avslutning og taktikk.

– Utrolig bra løst av Løwstrøm Nyenget, fulgte Petter Northug opp.

Vi fulgte femmila her!

Cologna suste inn i tilskuer etter Krüger-fall

Favoritten sprakk

Finske Iivo Niskanen storfavoritt da den gikk uten utestengte Aleksandr Bolsjunov, som vant i Kollen i 2019 og 2020.

I praktvær tok den finske favoritten tidlig ansvar i tetgruppen, som lenge bestod av 20 løpere. Etter skibyttet etter snaut tre mil klinket Niskanen til og sprakk feltet, men finnen måtte slippe den norske trioen med tre kilometer igjen.

– Jeg fikk kramper, forteller han til TV 2.

Johannes Høsflot Klæbo måtte stå over med koronasykdom.