Stian Sivertzen_foto_snowboardforbundet (Foto: Snowbaordforbundet)
Stian Sivertzen_foto_snowboardforbundet (Foto: Snowbaordforbundet)
Stian Sivertzen (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
Stian Sivertzen (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

Endelig kunne snowboard-Sivertzen juble: – Ingen trodde jeg kunne komme tilbake

I 2009 lå Stian Sivertzen i koma etter et stygt fall. Onsdag kunne han endelig juble for seier.

Stian Sivertzen vant onsdagens verdenscuprenn i snowboardcross i Italia. Dermed fullførte han sitt comeback etter en alvorlig skade.

Sivertzen tok sin første seier siden han i 2009 pådro seg alvorlige skader i et fall under prøve-OL i Canada. Han ble nummer to i tirsdagens kvalifisering. Onsdag var han først i mål både i åttedelsfinale, kvartfinale, semifinale og finale.

– Dette føles fantastisk. For en dag! Jeg har vært sterk i tidligere løp også, men denne gang klaffet alt for meg, sa Sivertzen, som vant foran amerikanske Alex Tuttle og franske Tony Ramoin.

– Jeg har ventet på dette helt siden jeg skadet meg. Jeg måtte vente lenge, og det var tøft, men til slutt greide jeg det.

Fallet hans i Cypress Mountain kunne fått svært alvorlige følger. Han fikk en rift i hovedpulsåren og brakk kragebeinet. Dessuten fikk han brist i nakken, ryggen og bekkenet.

– Ingen trodde at jeg kunne komme tilbake. Jeg lå i koma fem dager og måtte lære å gå og kjøre på snowboard igjen. Ingen lege trodde jeg kunne greie det, men jeg gjorde det, jublet han.

Les også: Var døden nær i februar - nå trener han igjen

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2