Tiril Eckhoff tok sesongens første verdenscupseier på jaktstarten i Kontiolahti. Foto: VESA MOILANEN
Tiril Eckhoff tok sesongens første verdenscupseier på jaktstarten i Kontiolahti. Foto: VESA MOILANEN

Eckhoff tilbake på topp i verdenscupen

Tiril Eckhoff tok sin første verdenscupseier for sesongen.

Tross to bom på siste skyting, ble det en overlegen seier for Eckhoff på søndagens jaktstart.

Hun gikk i mål 15,9 sekunder foran Dorothea Wierer, mens Denise Herrmann ble nummer tre. Marte Olsbu Røiseland ble nummer fire, 35,8 sekunder bak Eckhoff. Karoline Knotten nummer fem.

Dermed ble det en svært gledelig dag for Eckhoff som endelig var tilbake på toppen av pallen etter en trøblete verdenscupsesong.

– Det er deilig å få til på tampen av sesongen. Det er det, sier fjorårets verdenscupvinner til NRK.

– Jeg føler jeg har vært god. Jeg har stått skikkelig i møkk og gravd meg ut av det. Jeg er skikkelig stolt av å ha fått til det. Det er ikke så mange som klarer å stoppe opp når man ikke får det til, men det gjorde jeg i år. Jeg gjorde en helomvending, satset alt på OL, og det gikk bra, utdyper Eckhoff som tok både individuelt sølv og bronse i Beijing.

Fikk tidlig stor luke

Eckhoff, som gikk ut fem sekunder bak Herrmann, skapte seg en stor luke etter fullt hus på første skyting.

Hun fulgte opp med enda et fullt hus på andre skyting og ledet med 22 sekunder til Herrmann. Etter tredje skyting var avstanden til konkurrentene økt til hele 43 sekunder, og med et fullt hus også på siste ville det bli en maktdemonstrasjon av Eckhoff.

Men det ble to bom på siste skyting, og med fullt hus på Wierer var luken til Eckhoff minsket betraktelig. Wierer lå 14 sekunder bak, Herrmann 22.

Mer spennende enn det ble det aldri, og Eckhoff tok en solid seier - hennes første for sesongen.

Tre strafferunder på Røiseland

Verdenscupleder og OL-dronning Marte Olsbu Røisland fikk totalt tre bom jaktstarten med en bom på hver av de tre første skytingene.

Fullt hus på siste skyting gjorde at hun sikret 4. plassen, som er en fordel i verdenscupen sammenlagt kontra Elvira Öberg.

Den svenske skiskytteren jakter på verdenscupleder Røiseland, men tapte terreng i sammenlagtledelsen med sin 9.-plass søndag.