Dårlig norsk hopping i blandet lagkonkurranse: – Dette er for svakt

Norge endte 130 poeng bak Østerrike i historiens andre blandede lagkonkurranse i hopp.

BEDRE I GRANÅSEN:  Clas Brede Bråthen mener at Tom Hilde og resten av landslagshopperne trives bedre i Trondheim enn i Oslo. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
BEDRE I GRANÅSEN: Clas Brede Bråthen mener at Tom Hilde og resten av landslagshopperne trives bedre i Trondheim enn i Oslo. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Østerrikerne vant, mens Norge havnet på 7. plass i lørdagens konkurranse.

– Dette er for svakt, sa en krystallklar sportssjef Clas Brede Bråthen.

Les også: Tungt for de norske hoppjentene

Herrene hoppet laget opp to plasser
Etter at Line Jahr og Anette Sagen hoppet sitt første hopp var Norge på 9. plass blant de 12 lagene, men Andreas Stjernen og Tom Hilde hoppet laget opp til 7. plass etter første omgang.

Den plasseringen holdt laget også gjennom annen omgang.

Les også: Heiberg: – Kjempegode sjanser for norsk OL i 2022

Nedtur etter fjerdeplassen
Plasseringen er klart svakere enn fjerdeplassen i det historiske debutrennet i den nye konkurranseformen sist uke. I Hinterzarten lørdag vant Østerrike foran Japan og vertsnasjonen Tyskland.

– I kveld var det bare Andreas Stjernen som presterte opp mot sitt beste. Med to kvinner og to menn på laget blir avstanden opp til de beste da veldig stor. Vi kan ikke være med å kjempe om de gjeveste plassene når bare en hopper presterer, sa Clas Brede Bråthen.

– Inntil vi vet årsaken til den svake hoppingen, blir det vanskelig å konkludere. Vi har en stor jobb å gjøre, og den må vi sette i gang med umiddelbart. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2