HOPPSJEF: Clas Brede Bråthen bryter tausheten. Foto: Fredrik Hagen / NTB
HOPPSJEF: Clas Brede Bråthen bryter tausheten. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Bråthen bryter tausheten: – Jeg er takknemlig og rørt

Hoppsjef Clas Brede Bråthen mener at hans arbeid for åpenhet og likeverd i hoppsporten ikke er blitt satt pris på av ledelsen i Norges Skiforbund.

Bråthen kommer med meningene sine etter at skiforbundet ikke ønsker å fornye kontrakten hans som sportssjef.

Det er en jobb han har hatt i 17 år. Bråthen har mye støtte fra utøverne og landslagstreneren Alexander Stöckl.

– Jeg er takknemlig og rørt over den massive støtten jeg har fått, ikke bare fra mine egne i hopp, men også fra de mange rundt omkring i Norge som har sendt SMS, skrevet i sosiale medier eller på andre måter har kommet med oppmuntringer i en utrolig vanskelig situasjon, sier Bråthen.

Det var VG som omtalte Bråthens uttalelse først.

– Uten denne støtten hadde jeg nok ikke klart å stå støtt gjennom de påkjenningene som generalsekretæren og skipresidenten har påført meg og den idretten som jeg har brent og kjempet for i mer enn 20 år, sier Bråthen.

Han sier at han har fått støtte fra folk over hele landet.

Bråthen sier at støtten har fått ham til å stå oppreist gjennom konflikten.

– For meg som hoppsjef har det i alle år vært helt sentralt å arbeide for åpenhet og likeverd i hoppsporten. Disse verdiene ligger til grunn for mitt engasjement for at jentene på alle nivåer skal likestilles med guttene. Jeg har sagt klart fra om dette, både internt og eksternt, ut fra prinsippet om åpenhet, understreker Bråthen.

Han legger deretter til:

– Det er åpenbart at dette er blitt lite verdsatt i ledelsen av Skiforbundet.

Generalsekretær Ingvild Bretten Berg og skipresident Erik Røste har kommentert konflikten overfor VG i en uttalelse gjennom kommunikasjonssjef Espen Graff.

«Clas Brede Bråthen vet utmerket godt at årsaken til at han ikke er tilbudt ny kontrakt fra 1. mai 2022, ikke handler om åpenhet og likeverd i hoppsporten. Åpenhet og likeverd er verdier som alle ansatte og tillitsvalgte i Norges Skiforbund arbeider målrettet med hver dag. Etter som det i dag har kommet et søksmålsvarsel og er en personalsak, ønsker vi ikke å gå inn i saken på nåværende tidspunkt».