Beskjeden norsk innsats i Heerenveen

Hege Bøkko og Ida Njåtun havnet rundt fire sekunder bak vinneren på 1500 meter under VM enkeltdistanser på skøyter.

Hege Bøkko etter 1500 m i VM i enkeltdistanser. (Foto: MICHAEL KOOREN/Reuters)

Espen Aarnes Hvammen og Mikael Flygind Larsen endte sist og nest sist på 1000 meter.

Canadiske Christine Nesbitt seiret på kvinnenes 1500 meter med 1.56,07. Ireen Wüst og Linda de Vries sikret de øvrige medaljene for hjemmenasjonen Nederland med henholdsvis 1.56,40 og 1.57,08.

Hege Bøkko stivnet på slutten av sitt løp og gikk inn til 12. plass med tiden 1.59,92. Ida Njåtun fullførte på 2.00,34. Det holdt til å bli nummer 16 av de 21 startende.

Stefan Groothuis og Kjeld Nuis sørget for nederlandsk dobbeltseier på mennenes 1000 meter. Groothuis og Nuis startet sist av de 24 deltakerne. Førstnevnte fullførte på 1.08,57 og slo med det parkameraten med 22 hundredeler. Amerikanske Shani Davis tok bronsemedaljen ytterligere fire hundredeler etter vinneren.

Mikael Flygind Larsen og Espen Aarnes Hvammen var Norges representanter på distansen. Duoen gikk sammen i første par, men måtte se seg slått av samtlige løpere som kom etter. Larsen gikk over målstreken på 1.11,08. Han manglet et par tideler på en plassering blant de 20 beste og ble nummer 23. Hvammen ble slått klart også av Larsen og endte nederst på resultatlista med 1.12.83. (©NTB)