VIL REKKE VM: Anders Bardal håper på å rekke Falun-VM. Foto: Facebook.
VIL REKKE VM: Anders Bardal håper på å rekke Falun-VM. Foto: Facebook.

Bardal håper på å rekke Falun-VM

Anders Bardal (32) ser ikke bort fra at han kan hoppe på ski selv om håndleddsbruddet er gipset.

Nord-Trønderen gir ikke opp håpet om å delta i VM i Falun, selv om han må igjennom en operasjon etter fallet i polske Wisla under torsdagens verdenscupkvalifisering, skriver NTB.

Bardal hoppet 140 meter og strakte seg til én meter over bakkerekorden, men var maksimalt uheldig i nedslaget.

– Jeg var veldig uheldig som pådro meg et brudd. Fallet var ikke så stygt. Det er for dumt at jeg skal sitte her med et brudd, sa Bardal.

Det var en offensiv Bardal som snakket med NTB etter fallet. Selv om det bare er en drøy måned til VM i Falun starter 19. februar, er fortsatt ambisjonen å stille der. Det får ikke hjelpe at venstrehånden trolig må være gipset i de kommende seks ukene.

Hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen, sa til TV 2 Sporten torsdag at det er usikkert når Bardal kan være tilbake i hoppbakken.

– Det skal jeg ikke begi meg ut på. Nå skal vi sørge for at Bardal blir tatt best mulig vare på i Polen, og sørge for at han kommer hjem til Norge, blir utredet og får behandling av det norske medisinske apparatet. Etter det kan vi først si med sikkerhet hvor lang tid det tar å lege skaden, svarer sportssjefen.

Bardal tok gull i normalbakken i Val di Fiemme og har friplass i den bakken i Falun.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2