Arnekleiv like utenfor pallen i nervedrama: – Det er vondt å se på

Anterselva (TV 2): Pallen glapp akkurat for Juni Arnekleiv – beste norske på kort normalen.

NESTEN: Juni Arnekleiv var ett skudd unna pallen og kanskje seieren i Anterselva.
NESTEN: Juni Arnekleiv var ett skudd unna pallen og kanskje seieren i Anterselva.

Med 15 av 15 treff ledet Juni Arnekleiv kortnormalen og hun var Norges store håp til pallplass og kanskje til og med seier før hennes siste skyting.

– Det er så spennende at det er vondt å se på, utbrøt TV 2s Marius Skjelbæk.

Dessverre ble det bom på første skuddet på siste skyting for Arnekleiv, men hun fylte på de fire neste.

Arnekleiv ble nummer fem.

– Det føles veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med å treffe 19 av 20 blinker, sier Arnekleiv til TV 2.

– Jeg kjente jeg var andpusten inn til siste skyting og brukte lang tid, kanskje litt for lang, sier hun om dagens eneste bom.

– Det hun har fått til de to siste skirennene har vært suverent. Det er imponerende, sier TV 2s skiskytingsekspert Tiril Eckhoff.

– Det Juni presterer i dag er vanvittig bra. Det ser ut som hun er en god løper i høyden og klarer å håndtere skytingen i krevende forhold, skryter ekspertkollega Ole Einar Bjørndalen.

Sveitsiske Lena Haecki-Gross vant kort normalen, Julia Simon ble nummer to, Lou Jeanmonnot nummer tre, mens Karoline Knotten ble nest beste norske på 6. plass.

Knotten nære pallen

Knotten fikk i likhet med Arnekleiv 19 treff og gjorde et godt løp, men fikk igjen bom på det aller siste skuddet for dagen.

– Det er ikke lov til å banne på TV, men det frister innimellom. Hva er det med det sisteskuddet?, spurte TV 2s Skjelbæk.

– Det er akkurat det jeg ikke skal gjøre, egentlig. Det er sisteskuddet som gjør forskjellen på en kjempetopp-følelse til at det er bra. Men jeg er fornøyd, jeg, sier Knotten selv.

Ingrid Landmark Tandrevold fikk tre bom på andre skyting, men klarte å fullføre godt med feilfri på de to siste skytingene. 

– Jeg ble veldig, veldig usikker og for å treffe på de stående, må man tørre å gå for det. Det klarte jeg ikke helt. Jeg trakk meg litt og da blir det veldig vanskelig. Den skytingen må jeg bare legge bak meg, sier Tandrevold etter målgang.

Tandrevold ender på 11. plass og slo dermed både Lisa Vittozzi og Justine Braisaz-Bouchet. Det betyr at hun beholder den gule verdenscuptrøya.

– Jeg reddet inn løpet på en ganske god måte. Det handlet om å gjøre mest mulig ut av det utgangspunktet jeg fikk og det skal jeg være fornøyd med, sier Tandrevold.

Lien på 9. plass

Ida Lien som var tilbake i verdenscupen fikk to bom totalt, og endte på 9. plass. Det er karrierebeste på en normaldistanse for Lien.

Maren Kirkeeide endte på 43. plass (fire bom), Marit Ishol Skogan nummer 60 (seks bom).

Lørdag er det parstafett og miksstafett i Anterselva. Søndag er det fellesstart for kvinner og menn. 

Alt ser du på TV 2 Direkte og Play. Se sendeskjema her.