Alvorlig kneskade for Mowinckel etter fall

Ragnhild Mowinckel (26) må opereres og mister resten av sesongen etter at hun falt på tirsdagens utfortrening i Andorra.

Det var NRK som meldte om fallet først. Ifølge kanalen fikk Mowinckels høyre kne en liten vridning etter sammenstøtet med alpinbakken i Soldeu. Tirsdag ettermiddag ble hun fraktet til det lokale sykehuset for å foreta en MR-undersøkelse.

Se det stygge fallet i videovinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

TV 2 får bekreftet at undersøkelsene viser at Mowinckel har revet det fremre korsbåndet i høyre kne.

Norges Skiforbund skriver i en pressemelding at 26-åringen i tillegg har en skade på menisken.

– Sesongen er over. Hun må ha en operasjon. Vi vet ikke helt når det blir. Nå er planen å få hun til Oslo og så får vi se hva legene sier og legge en plan etter det, sier landslagssjef Tim Gfeller.

Nå flys hun hjem til Norge, der det venter ytterligere undersøkelser.

– Dette er selvfølgelig ingen ønskelig situasjon å komme i, men jeg har vært utrolig heldig så langt i karrieren med tanke på skader. Jeg vet jeg er i gode hender og ser frem til å komme tilbake enda sterkere, sier Mowinckel i pressemeldingen.

Norges Skiforbund informerer at det ikke er klart hvor lang tid det vil ta før hun er tilbake i full trening.

Mowinckel mistet balansen ut fra hoppet og landet feil, deretter sklei hun inn i nettet.

26-åringen tok nylig VM-bronse i superkombinasjon. I fjor overrasket hun stort ved å ta OL-sølv i både utfor og storslalåm.

Stephanie Venier fra Østerrike var best på kvinnenes trening tirsdag, der Mowinckel var en av to som kjørte ut. På mennenes trening var italienske Dominik Paris best. Adrian Smiseth Sejersted var tredje raskest (slått med 0,55 sekund), Kjetil Jansrud nummer seks og Aleksander Aamodt Kilde nummer 17.

Onsdag er det verdenscupfinale i utfor både for kvinner og menn.

Mer innhold fra TV 2