60.000 tok farvel med hopphelten Malysz

Full bartejubel for Adam Malysz i Zakopane.

Fansen tok farvel med Adam malysz i Zakopane. (Foto: ALIK KEPLICZ/Ap)
Fansen tok farvel med Adam malysz i Zakopane. (Foto: ALIK KEPLICZ/Ap)

Nesten alle fra verdenseliten i hopp var på plass, men unntak av de aller beste norske. Bjørn Einar Romøren var eneste aktive norske hopper som hadde tatt turen til den polske hoppmetropolen for å takke Malysz, eller «Ørnen fra Wisla» som han også kalles, etter 16 år som topphopper.

Selve hoppkonkurransen ble preget av kraftig snøfall, men man fikk gjennomført rennet, som ble avviklet på en spesiell måte som man kalte «Adams Bullseye». Hopperne skulle treffe nærmest på lengden mellom 120 og 134 meter etter å ha snurret et «lykkehjul» hvor de fikk oppgitt lengdene de skulle treffe.

Den populære 33-åringen takket av etter 16 sesonger som hopper på topplan. Han har vunnet 39 verdenscupseirer og gjestet seierspallen 92 ganger. Han har vunnet VM-gull fire ganger og verdenscupen tre ganger.

En gang har han vunnet den tysk-østerrikske hoppuken. Det eneste som egentlig manglet i karrieren var et OL-gull. Nærmest kom han i Salt Lake City (2002) hvor det ble ett sølv og en bronse, og i Vancouver (2010) hvor det ble to sølv. Simon Ammann vant dobbelt i de samme lekene.

Han har dessuten vunnet Holmenkollrennet hele fem ganger. (©NTB)

Adam Malysz tok farvel med fansen i Zakopane. (Foto: KACPER PEMPEL/Reuters)
Adam Malysz tok farvel med fansen i Zakopane. (Foto: KACPER PEMPEL/Reuters)

Mer innhold fra TV 2