Vilde Nilsen tok Paralympics-sølv

Tromsø-jenta mistet gullet på oppløpet under onsdagens sprint.

Se oppløpsdramaet øverst. Video med tillatelse fra NRK.

Det så meget lyst ut med tanke på gull til Vilde Nilsen under onsdagens sprintdistanse for stående. Hun kvalifiserte seg enkelt til finalen gjennom en suveren seier i semifinalen.

21-åringen tok kjapt igjen de sekundene hun lå bak konkurrentene ut fra start, og så ut til å cruise mot gull. Men like før oppløpet kom Natlie Wilkie fra Canada og utfordret Nilsen. Hun slo Nilsen på de siste meterne og tok gull.

Nilsen var i mål tre sekunder bak Wilkie. Sydney Peterson fra USA tok bronsen.

Sølvet er uansett en revansje for Nilsen, som tok til tårene etter 15-kilometeren for noen dager siden.

Wilkies sterke sluttspurt sørget for hennes andre gullmedalje på få dager. Hun sto også øverst på pallen etter 15-kilometeren.

– Først og fremst er det deilig å ta medalje. Jeg må innrømme at jeg de siste dagene har vært litt bekymret for at jeg skulle greie å ta medalje. Det er egentlig veldig bra å ta sølv i dag, synes jeg, sa Nilsen til NRK.

Tromsø-jenta Nilsen jublet og smilte da sølvet var sikret under seremonien etter løpet. 21-åringen vant semifinaleheatet sitt uten å bruke opp alt av krefter og fikk med det en fin vei til finalen.

Nilsen fikk en stor nedtur under 15-kilometeren mandag. Da måtte hun bryte underveis i et løp hvor veldig lite fungerte for 21-åringen. Mye tyder på at høyden ikke spilte på lag med Nilsen.

– Det var veldig tungt å omstille seg, sa Nilsen.

(NTB/TV 2)

Relatert

Mer innhold fra TV 2