Vil samordne proffbokseloven og knockoutloven

– En oppheving av proffbokseloven innebærer at profesjonell boksing blir regulert av knockoutloven, og at det dermed fortsatt vil være forbud, sier statssekretær Mina Gerhardsen.

Kulturdepartementet sendte onsdag ut et forslag om at proffbokseloven og knockoutloven samordnes. Det betyr at lov om forbud mot profesjonell boksing oppheves og at kampsport heretter kun reguleres av lov om organisert kampaktivitet som tillater knockout.

Hensynet til utøvernes helse og sikkerhet er det sentrale formålet i knockoutloven. Loven innebærer et generelt forbud mot kampaktiviteter der knockout er tillatt.

Knockoutloven vil videreføre forbudet mot profesjonell boksing slik idretten utøves i dag, men åpner for at det kan gis godkjenning til kampaktiviteter som i tilstrekkelig grad tar hensyn til utøvernes sikkerhet, heter det i en pressemelding fra Kulturdepartementet.

– Samordningen av lovene som vi har foreslått, vil ikke bare gjøre lovverket enklere å forholde seg til. Det vil også sikre at ulike kampaktiviteter som tillater knockout blir behandlet likt, sier Gerhardsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2