Viktig Stavanger-seier i kontinentalcupen

Stavanger Oilers imponerer på den internasjonale ishockeyarenaen. Lørdag ble franske Rouen beseiret 6-2 på borteis.

KHL-laget Donbass Donetsk ble så vidt for sterk for Stavanger i den første kampen under finalespillet i kontinentalcupen, men Rouen klarte ikke å stå imot nordmennene i lørdagens kamp. Stavanger vil med seier over italienske Asiago søndag sikre minst 2.-plass. Snubler Donetsk mot vertene, kan Stavanger vinne hele turneringen.

– Det er en veldig god atmosfære her og godt miljø å spille i. I morgen (søndag) kan vi bare gjøre vår del. Vi må slå Asiago, og hvis vi vinner kan alt skje. Man vet aldri, sa Stavanger-keeper Ruben Smith etter 6-2-seieren.

Stavanger fikk en pangstart på kampen mot franskmennene. I den første perioden hadde Stian Høygård, Tommy Kristiansen og Petter Røste Fossen alle tegnet seg på scoringslisten, noe som ga en solid 3-0-ledelse.

– Seier føltes veldig godt. Vi hadde en god start på både denne og den forrige kampen. Det er bra å få det første målet, for da endrer vi kampbildet, sa Smith.

Rouen fikk lov til å krige seg inn i kampen igjen med periodesifrene 2-1 i annen periode, men 4-2-ledelse så ut til å gi ny motivasjon inn i siste periode for Stavanger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2