Viking-seier på Åråsen

Johan Lædre Bjørdal stanget inn kampenes eneste mål da Viking slo Lillestrøm 1-0 borte i eliteserien søndag.

Viking kom til Åråsen uten seier på sine tolv siste forsøk. Kamp nummer 13 ble et lite lykketall. Bjørdal scoret kampens eneste mål for gjestene fra Stavanger etter en corner i det 44. minutt.

Bortelaget hadde de farligste sjansene i en kamp som aldri ble god. Lillestrøms forsøk ble forutsigbare og for lette å lese for et bortelag med et forsvar som denne gangen fungerte meget bra.

Vertene stilte uendret fra seierskampen mot Molde. Utgangspunktet var klart: Hjemmebanen skulle gjenreises som fort Åråsen. Kun tre hjemmeseirer i 2012-sesongen, og uavgjort mot Sarpsborg i serieåpningen, duger ikke for et lag med ambisjoner. Kampene må kunne styres på hjemmebane.

Frode Kippe og lagkameratene åpnet da også brukbart spillemessig. Pálmi Pálmason og Johan Andersson, duoen fra Island, hadde hver sin sjanse. Det samme hadde Torstein Helstad uten at Vikings landslagskeeper Rune Almenning Jarstein lot seg imponere.

Det ble etter hvert farligere i den andre enden av banen. I det 27. minutt stakk Makhtar Thioune ballen elegant gjennom til Veton Berisha. I et forsøk på å klarere stakk Anders Østli en lang tå imellom slik at ballen traff stolpen til høyre for Kenneth Udjus. (©NTB)