VIF-stjernen ut på båre: – Helt forferdelig

Mimmi Löfwenius Veum hylte ut i smerte etter ekkel skade i cupfinalen.

Rosenborg - Vålerenga 1-0

Like før pause gikk Mimmi Löfwenius Veum i bakken etter en duell med Anna Jøsendal. Den norske landslagsspilleren skrek ut i store smerter og forlot banen på båre.

– Det er fryktelig å se, sa NRK-kommentator Carl-Erik Torp.

Det så ut som Löfwenius fikk en ekkel vridning i kneet etter at hun selv satte inn taklingen. Rosenborg-spiller Jøsendal ropte på medisinsk personell umiddelbart etter episoden skjedde.

STYGG SMELL: Vålerengas Mimmi Löfwenius ble liggende etter duellen med Anna Jøsendal. Foto: Annika Byrde
STYGG SMELL: Vålerengas Mimmi Löfwenius ble liggende etter duellen med Anna Jøsendal. Foto: Annika Byrde

– Jeg ser ikke hva som skjer. Jeg hører bare skriket. Det er et skrik som er helt forferdelig å høre på en fotballbane, sier Vålerenga-keeper Guro Pettersen til NRK i pausen.

Löfwenius har vært gjennom en alvorlig kneskade tidligere. I 2022 røk korsbåndet.

Den norsk-svenske angriperen har hatt en strålende sesong som ble kronet med debut for det norske landslaget tidligere i høst.

Ut i andreomgang kom VIF med en oppdatering på sine hjemmesider.

– Mimmi Löfwenius pådro seg en skade i kneet like før pause under cupfinalen i ettermiddag, og er nå sendt til sykehus for videre undersøkelser, skriver klubben.

Veum skal ta en MR-sjekk på mandag eller tirsdag neste uke, opplyser Vålerengas medieansvarlig Fredrik Bergo til NTB, som frykter en alvorlig kneskade.

– Teamet har ivaretatt henne på en utmerket måte, og vi venter på svar fra videre undersøkelser, skriver Bergo i en tekstmelding.

Etter 0-1-tapet tok lagvenninne Olaug Tvedten til tårene da hun ble spurt om skaden.

– Det er verre å se henne ligge nede sånn enn at vi taper. Det er det som er det tøffeste med hele kampen, sier en gråtkvalt Tvedten til TV 2.

Trener Lexerød håper på det beste, men frykter det verste.

– Nå er det for tidlig å si hvor alvorlig det er. Vi håper det går bra at og at hun kommer raskt tilbake, sier Lexerød til TV 2.

– Det er for tidlig å si noe, men det er grunn til å frykte en alvorlig kneskade.

VIF-stjernen fraktet vekk i ambulanse