VIF anker dom etter draktkrangel

Vålerenga har valgt å anke dommen fra Sø- og Handelsretten i København etter den mye omtalte draktkrangelen med Primetime Nordic, skriver Finansavisen.

Primetime Nordic sitter på den nordiske Kappa-lisensen, men samarbeidet med Vålerenga endte ikke lykkelig. VIF krevde 6,5 millioner norske kroner som klubben mente de hadde til gode.

Primetime Nordic på sin side hevdet å ha tapt 21,3 millioner på draktfiaskoen. De krevde imidlertid bare 6 millioner danske kroner, skriver Finansavisen.

Sø- og Handelsretten i København konkluderte med at kravene selskapene hadde mot hverandre «må anses for å være lige store». Dermed ble både klubben og draktselskapet frikjent. Partene ble dømt til å bære egne omkostninger.

– Vålerenga Invest Fotball har nylig anket dommen, sier VIFs økonomisjef Rune Riberg til Finansavisen.

Avisen skriver at retten konkluderte med «vesentlig misligholdelse» av avtalen fra Vålerenga Invest Fotballs side, og at Primetime hadde rett til å oppheve avtalen i 2010. Årsaken er at supporterbutikken Sjappa solgte egenproduserte VIF-produkter som sko og klær. Primetime Nordic hevdet de har eksklusiv enerett til å selge artikler med VIF-logoen på. Kappa-avtalen skulle vare i fem år, men var over etter tre. Siste ord i striden er ikke sagt. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2