Vettel ferdig i Ferrari

Formel 1-stjernen Sebastian Vettel (32) forlater Ferrari etter at kontraktforhandlingene med det italienske storlaget brøt sammen.

FERDIG I FERRARI: Sebastian Vettel har sitt siste år i Ferrari. Foto: Paul Chiasson
FERDIG I FERRARI: Sebastian Vettel har sitt siste år i Ferrari. Foto: Paul Chiasson

Ferrari bekrefter i en pressemelding tirsdag formiddag at samarbeidet med Sebastian Vettel avsluttes etter 2020-sesongen.

– For å oppnå best mulig resultater i denne sporten er det viktig for alle parter å samarbeide i perfekt harmoni. Teamet og jeg har innsett at det ikke lenger er et felles ønske om å fortsette samarbeidet etter denne sesongen. Økonomiske forhold har ikke spilt noen rolle i denne felles beslutningen. Det er ikke noe jeg tenker på når jeg tar disse beslutningene, sier Vettel.

Det spekuleres også i at Vettel kommer til å avslutte sin formel 1-karriere.

Samtidig ryktes det i italiensk presse at Renault allerede har gitt ham et konkret tilbud fordi Daniel Ricciardo ikke ønsker å forlenge sin kontrakt der, skriver Motorsport.com.

– De siste månedene har fått mange av oss til å tenke over hva som er viktig å prioritere i våre liv. Man må bruke fantasien og ha en ny tilnærming til en situasjon som har endret seg. Selv vil jeg ta den nødvendige tiden til å reflektere over hva som virkelig betyr noe når det gjelder fremtiden, sier Vettel.

Carlos Sainz, som kjører for McLaren-laget, nevnes som en mulig erstatter for Vettel. Ferrari har allerede sikret seg en forlenget avtale med Vettels lagkamerat Charles Leclerc ut 2024-sesongen.

Vettel ble verdensmester i fire sesonger på rad som RedBull-fører fra 2010 til 2013. Han skiftet til Ferrari før 2015-sesongen, og der har han blant annet endt på andreplass to ganger i VM-sammendraget.

I fjorårets sesong ble han utkonkurrert av Leclerc i monegaskerens debutsesong for laget. De to fikk mye oppmerksomhet fordi de tilsynelatende ikke samarbeidet godt som lagkamerater. Leclerc har like fullt publisert en hyllest til Vettel i sosiale medier.

– Jeg har aldri lært så mye som jeg gjorde med deg som lagkamerat. Takk for alt, Seb.

– Det har vært en stor ære for meg å være din lagkamerat. Vi har hatt noen intense øyeblikk på banen. Noen veldig gode, og noen som ikke endte slik vi begge ønsket, men der var alltid respekt, selv om det ikke ble oppfattet slik fra utsiden, skriver 22-åringen.

Enn så lenge er det usikkert om Vettel har kjørt sin siste VM-runde for Ferrari. Formel 1 har imidlertid håp om å starte opp igjen i juli etter å ha vært stanset av koronapandemien.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2