– Vestafrikanske lag har overtatt dominansen

Afrikaekspert Stig Thorbjørnsen sliter med å finne en favoritt foran søndagens finale i afrikamesterskapet mellom Nigeria og Burkina Faso.

– Jeg har ingen klar favoritt. Nigeria slo Mali 4-1 i semien, men det var ingen 4-1-kamp. Burkina Faso slo Ghana i en morsom kamp der straffer måtte til for å avgjøre. Burkina Faso var det beste laget, og selv om de spiller sin første store finale, er dette 50/50 for meg, sier Eurosport-kommentator Stig Torbjørnsen til NTB.

Tidligere Rosenborg-spiller Abdou Razack Traoré har vært innbytter to ganger for Burkina Faso hittil i mesterskapet. På Nigerias midtbane styrer tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel.

– Burkina Faso er gjerrige, godt organisert, har gode stoppere og spiller fin fotball. Samtidig mangler Nigeria en seks-sju-åtte spillere. Spiller Burkina som i semien, tror jeg de vinner. Om du absolutt må ha et tips, sier fotballspeideren om finalen mellom to vestafrikanske lag.

Hele 64 ganger har han vært i Afrika for å finne talenter. Flere har havnet i Rosenborg. For noen år siden holdt det på å gå galt.

– Jeg fikk Malaria og havnet på isolat på Ullevål med 41,6 i feber. Da trodde jeg at jeg skulle dø, sier Torbjørnsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2