Verdensener Nadal ute av Australian Open

Etter over fire timers spill tapte Rafael Nadal (33) kvartfinalen mot verdensfemmer Dominic Thiem (26).

SEMIFINALEKLAR: Dominic Thiem (t.v) er klar for sin første semifinale i Australian Open etter å ha senket Rafael Nadal. Foto: Edgar Su
SEMIFINALEKLAR: Dominic Thiem (t.v) er klar for sin første semifinale i Australian Open etter å ha senket Rafael Nadal. Foto: Edgar Su

Dominic Thiems seier kan sies å være av det knepne slaget, selv om han vant 3-1 i sett. Han slo Nadal i tiebreak tre ganger og vant kampen med settsifrene 7-6 (7-3), 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (8-6) i en batalje som strakk seg over fire timer og 14 minutter.

Dermed venter tyskeren Alexander Zverev, som slo den sveitsiske stjernen Stan Wawrinka i sin kvartfinale tidligere onsdag.

Nadal nådde finalen i Melbourne i fjor, men den tapte han mot Novak Djokovic. Han har vunnet Australian Open én gang, i 2009.

Enn så lenge må verdenseneren vente på muligheten til å vinne sin 20. Grand Slam-tittel totalt. Med det vil han tangere Roger Federers rekord.

Jevnspilt

Spanjolen så ut til å vinne det første settet greit da han brøt Thiem til 5-3 og ledet 40-30 på egen serve og hadde settball, men østerrikeren hentet seg mesterlig inn igjen og brøt til 4-5. Det endte med tiebreak.

Der ledet Nadal 2-0, så snudde Thiem til 4-2. Etter en meget sterk avslutning på settet vant Thiem tiebreaket 7-3 og det første settet 7-6.

Også i det andre settet klarte Nadal å bryte Thiem tidlig. Likevel kom østerrikeren seg tilbake i kampen. På 4-3 til Nadal hadde Thiem tre breakballer. Nadal bommet på to server på rad og tapte gamet til 4-4.

Senere avverget Nadal 4-6-tap, men han måtte gi tapt i tiebreak. Der var Thiem overlegen og vant 7-4. Dermed var østerrikeren oppe i 2-0 i sett.

I det tredje settet fulgte spillerne hverandre til 5-4 til Nadal, da Thiem servet. På 40-30 til Nadal slo Thiem ballen i nettet. Dermed sto det 2-1 i sett. Nadal var tilbake i kampen.

Thiem så ikke ut til å være så alt for preget av tapet i det tredje settet. Tidlig i det fjerde brøt han Nadal. Etter nok et jevnt sett ble det nok en østerriksk seier i tiebreak: 8-6.

Zverev venter

Dermed satte Thiem opp et semifinalemøte med tyskeren Alexander Zverev, som spilte dagens andre kvartfinale mot Stan Wawrinka.

Zverev ble brutt to ganger i det første settet og tapte 1-6. Deretter slo han knallhardt tilbake og vant tre sett på rad. Kampen endte 3-1 i sett til tyskeren på en dag der temperaturen var oppe på 37 grader på det varmeste.

22-åringen skal spille sin første semifinale i Grand Slam-sammenheng.

Zverev er ranket som nummer sju i verden. Wawrinka, ranket som nummer 15, vant Australian Open i 2014, men det blir ikke noe reprise på det i 2020. Han har i tillegg vunnet Roland-Garros og US Open.

I den andre semifinalen møtes Novak Djokovic og Roger Federer. Dette er den 50. gangen de to tennisgigantene møtes. Det er Djokovic som er mestvinnende i historien i Australian Open-sammenheng med sju titler. Federer har seks. Sveitseren har likevel rekorden for flest Grand Slam-seirer med 20. Djokovic har 16.

Djokovic har vunnet 26 av de 49 oppgjørene mellom dem, inkludert fem strake seirer på rad i en majorturnering.

Mer innhold fra TV 2