Verdenscupseier til Christiansen

Det er fortsatt bare august, men Norge har allerede fått sin første verdenscupseier i den nye skisesongen. Tiril Sjåstad Christiansen sørget for det da hun vant slopestylefinalen i New Zealand søndag.

Den 18-årige fristilkjøreren har allerede vunnet X-Games, og søndag innledet hun OL-sesongen med klar finaleseier etter å ha vært best også i kvalifiseringen. Det var hennes annen verdenscupseier.

Begge hennes omganger i finalen ville holdt til seier. I første forsøk kjørte hun samme program som i kvalifiseringen og ble belønnet med 89,4. Så skrudde hun vanskelighetsgraden ytterligere opp og fikk 91,0.– Jeg er veldig fornøyd og vet samtidig at jeg kan forbedre ytterligere på triksene mine. Løypa passet meg perfekt, og det var kjempegøy å kjøre i dag. Nå gleder jeg meg bare til å trene videre og til en spennende sesong, sa Christiansen.

Dara Howell fra Canada ble nummer to med 84,4. Christiansen var den eneste i finalen som fikk karakterer på 90-tallet, og det fikk hun sju ganger av ti mulige fra de fem dommerne.

– Jeg har aldri før sett henne kjøre så bra. Hun tar i bruk triks som ingen av konkurrentene har klart. Tiril kjørte nok en gang kontrollert og stilfullt, og dette lover meget bra for resten av sesongen, sa landslagssjef Christopher Frankum.

Seieren betyr at hun vil ligge lenge på toppen av verdenscuplista i slopestyle. Neste renn er rett før jul, i Copper Mountain i USA 20. desember. Det er berammet ytterligere to renn før Sotsji-OL, før verdenscupen avsluttes i mars. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2