Vant for hardt prøvede landsmenn

I jubelen over å ha sikret kvartfinalebillett i fotball-EM tenkte de greske fotballspillerne på sine økonomisk hardt prøvede landsmenn.

– Da vi reiste fra Hellas, sa vi alle at vi skulle gi alt for å glede våre landsmenn som ikke har det så bra for tiden. Jeg tror at det vi gjorde i kveld gir dem noe å smile for, sa matchvinner og lagkaptein Giorgos Karagounis.

– Vi er glade for at vi greide å gjøre dette for Hellas, for landet vårt og for grekere over hele verden.

Mikhalis Sifakis, som voktet målet fordi Kostas Chalkias skadet seg mot Tsjekkia, snakket om det viktige valget i Hellas søndag.

– I morgen er en svært viktig dag i landet vårt. Vi er et stort folk som ikke fortjener å gjennomleve alle disse vanskelighetene, sa han.

Søndagens valg handler i stor grad om ja eller nei til krisepakken fra EU og IMF, og til innstrammingstiltakene den medfører.

Landslagssjef Fernando Santos er portugiser, men han var også stolt på vegne av grekerne.

– Alle må respektere grekere på grunn av landets historie, demokratiets prinsipper, vitenskapen ... Alt startet i Hellas, så det er vanskelig for andre å lære oss noe, sa han.

Karagounis sammenlignet seieren med det han og noen av de andre i troppen opplevde da Hellas mot alle odds vant EM-gull i Portugal for åtte år siden.

– Vi tenkte hele dagen at vi ikke skulle hjem til Aten etter denne kampen. Vi holdt løftet vårt, og i dag kan alle grekere feire, sa han.

– Når vi står sammen, kan ingen stoppe oss. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2