Van Persie skrev under for United

Robin van Persie er offisielt Manchester United-spiller etter å ha undertegnet en fireårskontrakt med storklubben fredag.

United meldte fredag ettermiddag på sitt nettsted at nederlenderen har fullført sin overgang. 29-åringen, som kommer fra Arsenal, har bundet seg til rødtrøyene ut 2015/16-sesongen.

Trolig er nederlenderen med i troppen allerede i sesongstarten borte mot Everton mandag kveld.

– Robin er en spiss i verdensklasse som har bevist sin klasse i England og i europeisk fotball. Hans talent trenger ingen introduksjon for fansen. Bevegelsene, avslutningene og de totale ferdighetene hans er enestående, sier United-manager Alex Ferguson om sitt siste kjøp.

Van Persie har hisset på seg Arsenal-fansen ved å gå til en ligarival. Han ville ikke forlenge kontrakten med London-klubben, og Arsenal så seg nødt til å selge spissen.

– Det er en ære å skrive under for Manchester United. Jeg ser fram til å følge i fotsporene til så mange store spisser. Jeg vil bruke erfaringen min og spille en rolle for å hjelpe laget til å kjempe om de største trofeene i fotballen, sa angriperen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2