Valgte Sandefjord framfor spansk World Tour-ritt

Lars Petter Nordhaug klarte seg flott gjennom debuten i Tour de France og har fått mye skryt. Fredag får de sykkelinteresserte i Vestfold se ham i Sandefjord.

Den norske Belkin-rytteren skulle egentlig ha kjørt World Tour-rittet i San Sebastian i Spania lørdag, men han ble fristilt av laget sitt, slik at han kan være med i det populære og tradisjonelle gaterittet på hjemmebane i Sandefjord.

Han har deltatt i dette rittet seks ganger, men aldri har han kommet så å si direkte fra Tour de France. Det er det andre ryttere som har gjort med Thor Hushovd i spissen.

Forrige gang Nordhaug kjørte Sandefjord Grand Prix kjørte han på Sky-laget. Den gangen vant Edvald Boasson Hagen foran Gabriel Rasch og Stuart O'Grady i Sandefjord-gatene. Nordhaug endte på fjerdeplass.

Alexander Kristoff er også med i Sandefjord sammen med den lovende og spurtsterke unggutten Sondre Holst Enger fra Tønsberg. Han kjører for Team Plussbank og skal forsøke å ta opp kampen med spurteksperten Kristoff.

Arrangøren har jobbet iherdig med å få flere internasjonale stjerner til å komme til Sandefjord. Både Tour de France-vinner Chris Froome og spurtkongen Mark Cavendish er kontaktet, men ingen av dem har svart på invitasjonen, noe som nok betyr at de ikke kommer. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2