Vålerenga vendte 0-5 til seier

Vålerengas ishockeyherrer er i flytsonen om dagen, noe de tydelig viste med en imponerende snuoperasjon som ga 6-5-seier over Sparta Sarpsborg lørdag.

Det måtte riktig nok forlengning til for å skille lagene i Sarpsborg, men Vålerenga trygget ledelsen i eliteserien med to nye poeng. Det skjedde etter at laget lå under hele 0-5 etter halvspilt kamp.

Andreas Stene, Henrik Malmström, Mats Weberg (2) og Mike Ramsay scoret i tur og orden til glede for Sparta-fansen. Men fra 36 minutter og ut så gikk alt feil for vertene.

Scoringer av Morten Ask og Stefan Espeland i midtperioden skapte ny spenning i kampen. Deretter scoret Tyler Donati, Jesper Hoel og Filip Gunnarsson i siste periode. Og da Erik Follestad Johansen satte inn den avgjørende pucken etter 21 sekunder av forlengningen, var en nesten utrolig snuoperasjon et faktum.

6-5 ble det også da Lørenskog tok imot Storhamar til eliteseriekamp lørdag. Gjestene kom best i gang og ledet 2-0 etter 26 minutter, men deretter fulgte lagene hverandre tett.

Storhamar lyktes med å ta ut målvakten og gjorde 5-5 ved Lars Løkken Østli med 48 sekunder igjen å spille. Men deretter måtte gjestene gi tapt. Knut Henrik Spets ordnet hjemmeseier etter 4.48 forlengningsminutter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2