SLET: Casper Ruud gikk på et overraskende tap. Foto: Anthony Wallace
SLET: Casper Ruud gikk på et overraskende tap. Foto: Anthony Wallace

Uventet exit for Ruud – ute av Korea Open

Verdenstoer Casper Ruud røk allerede i kvartfinalen mot japaner rangert som nummer 56.

Casper Ruud - Yoshihito Nishioka 1-2 (2-6, 6-3, 2-6)

Casper Ruud fikk det ikke til å stemme i kvartfinalen mot Yoshihito Nishioka i Eugene Korea Open, som er en del av ATP 250-serien.

– Jeg ser på det som et sunnhetstegn, hvor han viser at han tør å øve på nye ting, sier tennisekspert Sverre Krogh Sundbø om tapet.

– Du er ikke overrasket?

– Jo, jeg er overrasket, men vi snakker om en drivende god hardcourt-spiller. Nivået i topptennis skiller seg så lite om man spiller på 80-90 prosent, da holder man ikke mot noen.

Mister trolig andreplass

Nå ligger Ruud an til å falle én plass på verdensrankingen og bli passert av Rafael Nadal. Carlos Alcaraz, som nordmannen tapte mot i US Open-finalen, er stadig øverst.

Krogh Sundbø lar seg likevel imponere.

– Jeg har latt meg fascinere over Ruud-familiens evne til å ta perioder av året hvor de utvikler deler av spillet. Vi ser hvordan Casper virkelig den siste tiden står høyere i banen i ballvekslingene og gjør tilpasninger som krever eksperimentering også i matcher, inn mot denne Asia Touren.

– Det viser at han ikke er fornøyd der han er nå. Taket er ikke verdenstoer, men bedre enn det. Man må utvikle seg i sporten flere uker i året og ta nye steg, blir man komfortabel stagnerer man, fortsetter Krogh Sundbø.

Marerittstart

Ruud fikk en trå start etter å ha blitt brutt i første game. Nordmannen holdt det tredje gamet, men måtte se seg slått med servefordel også i det femte.

Det ble derfor vanskelig for 23-åringen fra Snarøya, som tapte første sett 2-6.

Den norske verdenstoeren hevet seg etter det, hvor den klare vendingen kom da Ruud fikk sitt første break da han gikk opp til 4-2. Fire rå server i niende game avgjorde settet, og 23-åringen utlignet til 1-1.

SKUFFET: Casper Ruud måtte se seg slått av Yoshihito Nishioka. Foto: ANTHONY WALLACE
SKUFFET: Casper Ruud måtte se seg slått av Yoshihito Nishioka. Foto: ANTHONY WALLACE

I det avgjørende settet var likevel Nishioka, som er kjent for å forflytte seg raskt på banen, sterk. Nok en gang brøt han nordmannen og gikk opp til 4-2, hvor varsellampene virkelig begynte å blinke.

Til slutt vant japaneren 6-2 og Ruud-tapet var et faktum.

I semifinalen møter Nishioka vinneren av Mackenzie McDonald og Aleksandar Kovacevic.

Fakta: Casper Ruud

Dette er tennisspilleren Casper Ruud:

* Alder: 23 år (født 22. desember 1998)

* Høyde/vekt: 183 cm/77 kg

* Klubb: Snarøya Tennisklubb

* Verdensranking: 2.-plass

* Proff siden: 2015

* Seirer/tap: 166/87

* ATP-titler: 9 (Buenos Aires i 2020, Genève, Båstad, Gstaad, Kitzbühel og San Diego i 2021, Buenos Aires, Genève og Gstaad i 2022)

* Beste Grand Slam-resultater: Finale i Roland-Garros (2022), finale i US Open (2022), 4. runde i Australian Open (2021), 2. runde i Wimbledon (2022)

* Aktuell: Tapte overraskende for japanske Yoshihito Nishioka i kvartfinalen i ATP250-turneringen i Seoul fredag.

(NTB)

Relatert

Mer innhold fra TV 2