Utskjelte Gunnarsson inntar vitneboksen

Veigar Páll Gunnarssons anseelse som fotballspiller er blitt satt kraftig på prøve i tingretten. Onsdag skal islendingen avgi sin vitneforklaring i overgangssaken.

Det mislykkede proffoppholdet i franske Nancy i 2009 er blitt grundig omtalt i retten. Etter knapt ett år gjorde Gunnarsson vendereis og ble igjen Stabæk-spiller. Men det er overgangen til Vålerenga i 2011 som er bakgrunn for saken som nå rulles opp i Asker og Bærum tingrett.

Skal vi tro påtalemyndigheten, ble angriperen solgt for en uriktig lav pris. Det er lite i forklaringene til tiltalte og vitner som tyder på at det stemmer.

Ord som «ubrukelig» og «verdiløs» er tatt i bruk. Nancys daglige leder, Nicolas Holveck, uttalte at han var overrasket over at Stabæk i det hele tatt fikk penger for Gunnarsson da de solgte spilleren videre.

Slik sett ble det en strålende avtale for franskmennene. Etter overgangssakens frambrudd og forhandlinger med Stabæk, endte klubben opp med totalt 1,6 millioner kroner i kompensasjon for Vålerenga-salget.

Veigar Páll Gunnarsson hadde heller ikke suksess i Vålerenga og gikk etter omtrent ett år i Oslo-klubben tilbake til Stabæk for en tredje periode. I år flyttet han hjem til Island og barndomsklubben Stjarnan. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2