UTE: Novak Djokovic forlater arenaen i Melbourne etter å ha tapt mot Chung Hyeon i 4. runde av Australian Open. Foto: Dita Alangkara
UTE: Novak Djokovic forlater arenaen i Melbourne etter å ha tapt mot Chung Hyeon i 4. runde av Australian Open. Foto: Dita Alangkara

Useedet sørkoreaner slo Djokovic ut av Australian Open

Tennisesset Novak Djokovic måtte si takk for seg i Australian Open etter at sørkoreaneren Chung Hyeon feide ham av banen i 4. runde med seier 3-0 i sett.

Chung vant 7-6 (7-4), 7-5, 7-6 (7-3) over 14.-seedede Novak Djokovic, som har vunnet Australian Open hele seks ganger. Serberen spilte sin første store turnering etter å ha kommet tilbake fra albueskade.

Kampen ble veldig spesiell for den 21 år gamle sørkoreaneren. Han har nemlig, som mange andre unge tennisspillere, hatt Djokovic som forbilde.

– Jeg har helt siden barndommen forsøkt å kopiere Novak, for han er det store forbildet mitt, sa Chung i sitt seiersintervju.

– Det er helt utrolig. En drøm som har gått i oppfyllelse, fortsatte han. Chung sa at han ikke var redd for at motstanderen skulle ta det tredje settet og komme tilbake i kampen.

– Jeg var forberedt på å spille to sett til. Jeg er jo langt yngre enn Novak, svarte Chung, som i kvartfinalen møter en annen overraskelsesmann, amerikaneren Tennys Sandgren.

Federer enkelt videre

I herreklassen sikret tsjekkiske Tomas Berdych seg enkelt plass i kvartfinalen mandag med seier i tre strake sett mot italienske Fabio Fognini. Kampen endte 6-1, 6-4, 6-4.

– Akkurat nå nyter jeg hvert eneste sekund ute på banen, sa Berdych etter kampen.

I neste runde venter sveitsiske Roger Federer. Han hadde ingen problemer med å beseire den umeritterte ungareren Márton Fucsovics 6-4 7-6 (3), 6-2 i 4. runde.

I den tredje av mandagens 4. rundekamper på herresiden måtte den femteseedede østerrikeren Dominic Thiem se seg slått av nevnte Sandgren i en kraftkrevende kamp over fem sett. Sifrene ble 6-2, 4-6, 7-6, 6-7, 6-3.

Nevnte Sandgren tapte for øvrig for norske Casper Ruud i en turnering i Auckland i oppkjøringen til Australian Open.

Holdt liv i håpet

Angelique Kerber holdt liv i håpet om en ny Grand Slam-tittel da hun sikret seg kvartfinalebillett i Australian Open på bekostning av Hsieh Su-wei mandag.

Den tyske tennisstjernen fikk imidlertid ingen enkel reise mot seieren av den taiwanske veteranen. Kampen endte 4-6, 7-5, 6-2 i Kerbers favør.

På et tidspunkt i oppgjøret servet Kerber for ikke å tape kampen, og den tidligere Grand Slam-vinneren håndterte presset.

Den tyske jenta er den eneste tidligere Grand Slam-vinneren som fortsatt er igjen på kvinnesiden av tablået i årets Australian Open. Kerber gikk til topps i turneringen i Melbourne i 2016 med seier over Serena Williams i finalen.

– All honnør til motstanderen min, hun spilte fantastisk. Jeg løp over alt, sa Kerber etter mandagens sliteseier.

– Jeg måtte bare forsøke å konsentrere meg om ett og ett poeng, tilføyde hun.

Keys imponerer

Kerber har bak seg et tungt 2017 på tennisbanen, til tross for at hun gikk inn i året som verdensener. Nå håper den tyske jenta at 2018 skal by på flere oppturer.

I kvartfinalen møter hun amerikanske Madison Keys, som virkelig har funnet formen etter at hun engasjerte den tidligere stjernespilleren Lindsay Davenport som sin personlige trener.

Søndag hadde ikke Keys, som er seedet som nummer 17 i årets Australian Open, noen problemer med å ta seg av franske Caroline Garcia. Kampen mot jenta som er seedet som nummer åtte endte 6-3, 6-2 etter 68 minutters imponerende tennis fra Keys.

– Akkurat nå føles det bare som at jeg spiller stabil og god tennis. Denne kampen var et godt eksempel på det. Jeg servet bra og returnerte bra, oppsummerte den 22 år gamle amerikanske jenta.

Klar for kvartfinale er også den rumenske verdenseneren Simona Halep. Turneringsfavoritten slo japanske Naomi Osaka 6-3, 6-2 i 4. runde mandag.

Mer innhold fra TV 2