Ulvang kritisk til Northugs solosatsing

Lederen av FIS' langrennskomité, Vegard Ulvang, er ikke nådig i sin kritikk av Petter Northug, etter trønderens satsing utenfor landslaget kommende sesong, melder NRK.

Den tidligere norske langrennshelten har tidligere avstått fra å kommentere Northugs valg om å stå utenfor landslaget, men tirsdag tok Ulvang bladet fra munnen i et intervju med NRK.

– Idretten vår utvikles ikke alene på et hotellrom i Italia. Den utvikles i et landslagsmiljø, og Petter Northugs treningskultur i dag er et produkt skapt gjennom 50 år hvor alle har bidratt med sitt, tordnet Ulvang.

– Northugs valg er alvorlig for norsk skisport, og det at Petter synes det er greit å bryte ut av et slikt system, er svært alvorlig for norsk skisport.

– Jeg frykter at Petter har startet noe som flere vil ta etter ham. Jeg er veldig bekymret hvis dette skal bli trenden, sa Ulvang,

Mannen som i sin tid vant tre OL-gull og to VM-gull, mener at langrennsløperne plikter å «gi tilbake» den kompetansen de opparbeider seg gjennom årene på landslaget. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2