Ullevålseter vil kjøre Dakar-rallyet

Motorsyklisten Pål Anders Ullevålseter ble natt til fredag operert for bruddet i lårbeinet som han pådro seg torsdag. 44-åringen har fortsatt planer om å kjøre Dakar-rallyet i januar neste år.

Ullevålseter krasjet på den tredje etappen av VM-runden i ørkenrally i Qatar og brakk lårbeinet og tommelen. Han ble fraktet i helikopter til sykehus i Doha.

44-åringen legger ikke skjul på at det var en ekkel opplevelse. Et instrument på sykkelen varslet om at han hadde hatt et uhell.

– Jeg ble oppkalt på radio med en gang og har en høyttaler på sykkelen. Jeg lå ti meter unna og måtte skrike for å prate med karen. Det gikk 25 minutter før helikopteret kom. Jeg hadde ikke så store smerter, men jeg klarte ikke å flytte på meg, forteller Ullevålseter til NTB.

Til tross for uhellet, er han ved godt mot. Han fikk operert inn en skinne i låret som gjør at han ikke trenger gips. Rekonvalesenstiden regnes å være cirka tre måneder, og det betyr at Ullevålseter er tilbake i trening i august. Dermed kan han rekke Dakar-rallyet, som kjøres i Sør-Amerika i januar neste år.

– Jaja, «no problem». Jeg må bare få med sponsorene mine. Jeg skal bare trene og rehabilitere, og jeg har begynt allerede. Jeg har gått med krykker to ganger og bøyd litt på kneet i dag, forteller motorsyklisten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2